De kandidaten hebben niet stilgezeten vandaag.. op naar de finale!

  • 10 november 2011
  • -Reacties

De 13 innovatieve ondernemers die vandaag strijden om een finaleplaats voor de LiveWIRE Award verplaatsen zich inmiddels binnen het pand van FD/BNR Nieuwsradio. Zij wisselen tussen trainingen social media, omgaan met media, ontvangen adviezen van het Octrooicentrum en TNO en zitten voor een enorme spiegel bij het onderdeel ‘Dress to impress’.

Ook hebben de eerste ondernemers inmiddels hun pitch voor de jury gehouden. Bij de ingang van de boardroom wordt de betreffende ondernemer eerst opgevangen door een cameraploeg van BNR. Ze krijgen vragen voor hun kiezen: Hoe gaan ze de jury verleiden om hen een finaleplaats toe te kennen? Het is voor sommige ondernemers toch schrikken om voor een grote camera te staan. De spanning is voelbaar. De tips uit het ochtendprogramma verzorgd door Machteld Kooij komen nu uitstekend van pas. 

Media

Ondertussen wordt tegelijk midden op de redactie de eerste groep ondernemers getraind door Frederique de Jong, presentatrice Business News Radio. Omgaan met pers de is niet altijd even eenvoudig. Frederique geeft praktische voorbeelden en neemt zelf de rol als kritische interviewer die zij in het dagelijks leven ook is. Een uitstekende praktische oefening voor de kandidaten.

Social Media

Ayman van Bregt verzorgt de training over social media. Het gaat hierbij niet om de algemene mogelijkheden. We hebben hier te maken met Technostarters dus deze ondernemers hebben basiskennis over social media. Veel specialistischer is hoe je concrete business uit social media gaat halen. Een soort Sales & Marketing maar dan ingevuld vanuit de social mediahoek; net even anders om ondernemers praktisch op weg te helpen. Alle trainingen vinden plaats op de directe werkvloer van BNR!

Om 17.00 uur worden de 4 finalisten bekendgemaakt..   nog heel even dus en de champagne kan open!

 

 

Tags: