De 4 finalisten van de Shell LiveWIRE Award zijn bekend..

  • 10 november 2011
  • -Reacties

Vandaag hebben 13 technische ondernemers gestreden om een finaleplaats bij Business News Radio/Financieel Dagblad voor de grote prijs van 2011: de Shell LiveWIRE Award 2011. Vier ondernemers zijn doorgedrongen tot de finale die dit jaar plaatsvindt op 14 december 2011 bij Royal Shell in Den Haag. De finalisten zijn: 

  • BabyBloom Healthcare uit Leiden
  • Sorama uit Eindhoven
  • Symbid uit Utrecht
  • Xilloc Medical uit Maastricht.

Van links naar rechts: Korstiaan Zandvliet van Symbid, Maikel Beerens van Xilloc Medical, Heleen Willemsen van Babybloom Healthcare, en Vincent Locht van Sorama (Rick Scholte van Sorama is contactpersoon).

De ondernemers strijden op 14 december 2011 om de juryprijs van 10.000 euro en de publieksprijs van 2.500 euro. De Shell LiveWIRE Award wordt georganiseerd door Shell Nederland en de Kamer van Koophandel. 

De dertien jonge ondernemers presenteerden zich vandaag bij Business News Radio/Financieel Dagblad aan de jury (zie de foto hieronder) bestaande uit Wim Schinkel (Technology Manager Shell), Dirk Minne Vis (Syntens, nu Kamer van Koophandel), Imke Carsouw (EL&I,) Annemarie Forman (BDO Accountants & Adviseurs). De ondernemers werden beoordeeld op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie.

De jury in beeld. 

De finalisten 

BabyBloom Healthcare: De geboorte van de kind- en oudervriendelijke couveuse
Couveuses vormen letterlijk en figuurlijk een sta-in-de-weg tussen baby en moeder. Dankzij BabyBloom HealthCare kan de moeder de baby met couveuse en al voortaan op schoot nemen. Dankzij het ergonomische karakter van de BabyBloom couveuse behoren ook schouder- en rugklachten van verpleegkundigen tot het verleden.  Ondernemer: Heleen Willemsen

Sorama: Techniek om geluid in beelden om te zetten is om stil van te worden
Ongewenst geluid leidt tot irritatie en kan zelfs schadelijk zijn voor de gezondheid. Sorama ontwikkelde een techniek om geluid om te zetten in beelden. Met behulp van deze visualisatiemethode kunnen ongewenste geluidsbronnen worden opgespoord en geluidsniveaus worden teruggedrongen. Ondernemers: Rick Scholte (contactpersoon) en Vincent Locht

Symbid: Wereldwijde financiering voor lokale ideeën  
Symbid is het eerste wereldwijde crowdfundingplatform waarmee startups en MKB-bedrijven kapitaal kunnen aantrekken in ruil voor aandelen. Investeerders kunnen vanaf twintig euro direct investeren in het idee van hun keuze. Via een intermediaire entiteit worden zij aandeelhouder  met stemrecht, recht op dividend en de mogelijkheid om hun aandeel te verkopen.  
Ondernemers: Robin Slakhorst en Korstiaan Zandvliet

Xilloc Medical:  Patiënt specifieke schedelimplantaten produceren met 3D-printer
Het repareren van schedeldefecten is als gevolg van het handmatig vormen, boetseren en fixeren van standaardmateriaal een zeer complexe aangelegenheid. Xilloc Medical B.V. ontwikkelde een technologie om met behulp van een 3D-printer patiënt specifieke implantaten op maat te maken. Ondernemer: Maikel Beerens

Publieksprijs

Naast de juryprijs van 10.000 euro maken de finalisten ook kans op de publieksprijs van 2.500 euro. En deze publieksprijs wordt voor 50% bepaald door u! Een stem uitbrengen op uw favoriete ondernemer kan vanaf woensdag 17 november via www.livewire.nl

Het laatste nieuws

Volg ons nu ook via Twitter: @LiveWIRENL en krijg alles mee van het vervolg van deze strijd om de Shell LiveWIRE Award 2011!

Nogmaals gefeliciteerd Sorama, Xilloc, BabyBloom en Symbid.. geniet van dit mooie moment en op naar 14 december! Hieronder nog eenmaal alle dertien innovatieve ondernemers op een rij:

Fotograaf: Janus van den Eijnden.

Tags: