Xilloc Medical de winnaar van de Shell LiveWIRE Award 2011!

  • 15 december 2011
  • -Reacties

Winnaar met patiënt specifieke schedelimplantaten geproduceerd met 3D-printer

Op woensdag 14 december 2011 vond voor de dertiende keer de uitreiking van de Shell LiveWIRE Award 2011 plaats. Xilloc Medical uit Maastricht mocht zich de winnaar noemen van deze prestigieuze prijs en de bijbehorende €10.000,-. Minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) reikte hem deze prijs voor jong en innovatief ondernemerschap uit. De publieksprijs ging in 2011 naar Symbid. Zij wisten 40% van de publieksstemmen te verwerven via www.livewire.nl.

De jury

Juryleden Ron van Eijk van BDO Accountants & Adviseurs, Karen Romme van Freeman Media B.V., Wim Poelman hoogleraar aan de Universiteit Twente en Hans de Jongh van Het Financieele Dagblad beoordeelden de finalisten op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie. Volgens de jury kon Xilloc zich onderscheiden door een technisch hoogstaande oplossing voor een maatschappelijk probleem. 

Van links naar rechts: Piet van Staalduinen algemeen directeur Syntens Innovatiecentrum (nu Kamer van Koophandel), Minister Verhagen, Maikel Beerens Xilloc, Dick Benschop president-directeur Shell Nederland. Foto: Janus van den Eijnden

Felicitaties van Minister Verhagen

“Ondernemers als Xilloc Medical laten zien dat ondernemers met een technische achtergrond een aanwinst zijn voor de Nederlandse economie”, aldus minister Verhagen.Met hun iden bouwen ze niet alleen een bedrijf op, ze vinden ook oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen zoals de stijgende zorgkosten.” Hij feliciteerde de winnaar van harte.

Lees HIER de toespraak van Minister Verhagen tijdens de finale, waarin ook de andere drie finalisten Symbid, Sorama en BabyBloom HC genoemd werden. ZIjn woorden: "Want wat een overvloed. Aan talent. Aan creativiteit. Aan lef. Aan doorzettingsvermogen. En aan energie!"

Shell en Kamer van Koophandel

Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland: “LiveWIRE begeleidt ieder jaar meer dan 300 innovatieve ondernemers. De afsluitende finale biedt veelbelovende bedrijven een podium waardoor een groter publiek kennis kan maken met de succesvolle combinatie van innovatie en ondernemerschap. En deze finalisten laten zien dat innovatie een verschil kan maken. Dat geldt voor zowel grote als kleine bedrijven.”

Piet van Staalduinen, algemeen directeur Syntens Innovatiecentrum (nu Kamer van Koophandel): “Dit is een bijzonder bedrijf dat technologie toepast voor het welzijn van de mens. Dat maakt deze ondernemer zo bijzonder. LiveWIRE is een initiatief om jonge technologisch innovatieve ondernemers in de spotlight te zetten. Xilloc is een uitmuntend voorbeeld.”

Eerste reactie

Ondernemer Maikel Beerens: “Ik vind het fantastisch dat ik heb gewonnen, dit is een geweldige opportunity.“

Van links naar rechts: Minister Verhagen, Lisa Portengen (dagvoorzitter) en een stralende Maikel Beerens. Foto: Janus van den Eijnden.

Tags: