MKB Innovatie Top 100, editie 2012!

  • 04 januari 2012
  • -Reacties

In 2012 wordt de MKB Innovatie Top 100, een initiatief van Syntens Innovatiecentrum, al weer voor de zevende keer gehouden. De MKB Innovatie Top 100 wordt mede mogelijk gemaakt door NRC Handelsblad, NL Octrooicentrum en Mercedes-Benz.

Traditioneel startte op 1 september 2011 de inschrijving van de nieuwe editie van de MKB Innovatie Top 100, de grootste en belangrijkste prijs voor innovatieve ondernemers in het MKB. Het is niet meer mogelijk om in de schrijven voor de MKB Innovatie Top 100 2012. Op 4 juni worden de 100 meest innovatieve ondernemingen gepresenteerd.

Wilt u zich alvast aanmelden voor de editie in 2013? Klik dan hier.

Ervaringen

Anneke Hadders van Dacom over het winnen van de MKB Innovatie Top 100 in 2011: "Zo'n prachtige prijs winnen is een pluim voor alle medewerkers. Het heeft ons een overweldigende hoeveelheid aandacht en publiciteit opgeleverd!"  

Erik de Ruiter van Quick Plug B.V. ziet de meerwaarde in van de MKB Innovatie Top 100. “Het is een prestigieuze eer als je genomineerd wordt bij de 100 beste innovaties van Nederland.” Erik de Ruiter schreef daarom voor het derde jaar in. Lees zijn hele verhaal

Deelname

 Na inschrijving beoordelen expertpanels voor de verschillende sectoren de nominaties op basis van de volgende criteria:

  • impact voor de branche en samenleving
  • originaliteit
  • verkrijgbaarheid (oa gerealiseerde omzet en presentatie via eigen website)
  • mate van nieuwheid

Uitsluitend bij de KvK geregistreerde ondernemingen kunnen zich nomineren. Stichtingen zijn uitgesloten van deelname. Dat geldt ook voor agenten van producten die niet in ons land zijn gemaakt. En een innovatie waarbij op het moment van inschrijving nog geen omzet is gerealiseerd, wordt niet voorgedragen voor een beoordeling.

Expertpanels

De expertpanels bestaan uit vakjournalisten en ondernemers uit de betreffende sectoren. Na deze voorselectie stelt de landelijke jury de ranglijst van de MKB Innovatie Top 100 vast. De jury bestaat uit voorzitter Alexander Rinnooy Kan (SER), zakenvrouw van het jaar Scarlett Kwekkeboom-Janse, innovatie-expert Joris Craandijk, investeerder Bart Stomphorst en journalist Jan Meeus (chef economie NRC-Handelsblad).

De uitslag

De jury baseert zijn oordeel op de voordrachten van de experts, de ingediende formulieren en desk research (google, resultaten nieuwheidonderzoek van NL Octrooicentrum en het bekijken van websites). Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd. Vooraf wordt evenmin bekend gemaakt welke bedrijven in de Top 100 zijn geëindigd. De volledige uitslag wordt gepubliceerd via onder meer NRC-Handelsblad en Syntens.

Inschrijven en meedoen?

Lees HIER meer over de winnaar van 2011, en hoe je je in kan schrijven voor de top 100 van 2013!

Een impressie van de uitreiking in 2011 vind je HIER.

Tags: