Prinses Maxima schittert bij aftrap 'WE keep on growing'

  • 03 februari 2012
  • -Reacties

Prinses Máxima heeft op 31 januari 2012 de aftrap van het EU-project 'WE keep on growing' in Nederland gegeven. Dit project, dat wordt uitgevoerd door Syntens Innovatiecentrum en Eigenbaas.nl en wordt gefinancierd door EL&I, zet zich actief in voor vrouwelijk ondernemerschap in Nederland.

Vrouwelijke ondernemers

De Prinses is lid van het Comité voor Ondernemerschap en Financiering en opende het programma dat de komende 2 jaar middels mentoring vrouwelijke ondernemers helpt hun zakelijke groeiambities te verwezenlijken. Minister Verhagen onderbouwde het belang van het programma voor Nederland.

Minister Verhagen: ‘Vrouwelijke ondernemers kunnen het verschil maken. Ze hebben een enorme potentie, zijn hoogopgeleid, zitten vol innovatieve ideeën en creativiteit. De vrouwen die ik hier nu voor me zie kunnen dus de toppers van morgen zijn.’ Hij vervolgde: ‘Ondernemerschap levert banen en inkomsten op voor Nederland, de groeiambities van ondernemers vormen de basis van de economische groei,' aldus Minister Verhagen.

Lees hier de speech van Minister Verhagen.

Woman Entrepreneurship

WE staat voor Woman Entrepreneurship. Ervaren vrouwelijke ondernemers zetten zich 2 jaar lang op vrijwillige basis in voor startende collega's. 'WE keep on growing' geeft vrouwelijke ondernemers een sterk netwerk en werkt met gerenommeerde mentoren die vrouwelijke ondernemers 2 jaar lang coachen.

Doel is de gecoachte ondernemers te versterken op het gebied van effectiviteit, efficiency en winst/omzet en een verbetering van persoonlijke- en ondernemersvaardigheden. Ook zal het project zich inzetten voor meer aandacht voor vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. Momenteel is 35% van de startende ondernemers in Nederland vrouw. Meer informatie is te vinden op: www.wekeepongrowing.nl

Prinses Maxima schittert bij aftrap 'WE keep on growing'

Prinses Maxima schittert bij aftrap 'WE keep on growing', Fotografie: Benders & Stevens

Het project wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van EL&I en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.