Effectiever met Lean Startup!

  • 01 mei 2012
  • -Reacties

Bouw effectiever aan je startup door Lean Startup technieken te gebruiken. Loop jij ook met vragen rond als: 'Hoe test ik mijn ideeën en aannames in mijn business plan?' of 'Welk kanaal is het meest kosten effectief om mijn klanten te bereiken?' dan is het slim je te verdiepen in Lean Startup. Je hoeft dit niet helemaal alleen uit te zoeken. De Dutch Lean Startup Circle en Shell LiveWire bieden je de mogelijkheid om met andere ondernemers en experts in contact te komen.

Bijeenkomst 11 mei

Op 11 mei 2012 vindt er bij BackupAgent in Delft een meetup plaats. Bij deze meetup wordt er een inleiding in Lean Startup gegeven en zal er ingegaan worden op welke kengetallen je moet letten bij het bekijken van de prestaties van je startup.

Daarbij start Shell LiveWire op korte termijn een Advanced Table voor ondernemers die aan de slag gaan met Lean Startup binnen hun onderneming. Deze Advance Table zal worden begeleid door adviseurs van Syntens Innovatiecentrum en LiveWire zodat je snel met de andere ondernemers kennis maakt met de belangrijke concepten. Op 11 mei 20212 zullen we enthousiaste ondernemers uitnodigen om hieraan deel te nemen. Wil je alvast informatie? Neem contact op met Leon van der Sande via leon.vandersande@syntens.nl of 088 444 0 301.

Details

Datum: 11 mei 2012
Tijd: 16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: BackupAgent, Staalweg 44  te Delft

Lean Startup in 5 zinnen

1) Maak geen bedrijfsplannen op basis van aannames
2) Ga snel aan de slag om je eerste eigen resultaten produceren
3) Zoek goede meetpunten en verzamel informatie om van je resultaten te leren
4) Werk aan de hand van tests en experimenten om deze informatiestroom op gang te brengen
5) Ga iteratief te werk en sta altijd open voor een gefundeerde wijziging in je business model

Lean Startup erkent dat een nieuw idee vaak wordt geïntroduceerd met een zeer hoge mate van onzekerheid, waardoor bestaande conventies over project-management en bedrijfsvoering niet opgaan. Hierin schuilt teven de verklaring voor het feit dat heel veel startende bedrijven het niet redden. Daarmee is het de meest serieuze poging ooit om de code tot succesvol ondernemerschap te kraken. Op 11 mei 2012 vertellen we je graag meer!

Inschrijven

Bekijk het programma en schrijf je direct in via deze link!