Slimme Brandstof voor Innovatie tijdens de Shell Eco-marathon!

  • 02 mei 2012
  • -Reacties

Tijdens de Shell Eco-marathon organiseert Syntens Innovatiecentrum op woensdag 16 mei aanstaande, aanvang 13.00 uur, een business event voor beleidsmakers, managers en ondernemers. Dit business event is de ideale gelegenheid om je te laten inspireren en enthousiasmeren op het gebied van innovatie en de toekomst van uw onderneming.

Opening

De officiële opening om 13.00 uur wordt gedaan door mevrouw Alexandra C. van Huffelen, wethouder duurzaamheid, binnenstad en buitenruimte in de Gemeente Rotterdam. Tijdens het ‘Slimme Brandstof voor innovatie’ event in de Ahoy vinden parallelle workshops plaats met uiteenlopende thema’s. Tijdens deze workshopcarrousel wordt u in korte tijd over interessante onderwerpen geïnformeerd en gemotiveerd om er ook daadwerkelijk actief mee aan de slag te gaan. U kunt vooraf aangeven welke workshops u wilt bezoeken.

Workshop programma

Innoveren door duurzaam te ondernemen
Duurzaam ondernemen heeft  de toekomst. Maar het is een enorme uitdaging om goed in te spelen op de kansen die het biedt.

Innoveren in de nieuwe arbeidsmarkt
Iedereen is nodig in de snel veranderende arbeidsmarkt. Hoe kun je als (toekomstig) werkgever hier het best mee aan de slag?

Innoveren door Nieuwe verbindingen (aan te gaan)
Je krijgt een goed beeld van ingrijpende ontwikkelingen. U wordt geprikkeld om op een andere manier naar de toekomst te kijken, want de verwachtingen zijn dat nog vóór 2025 de bestaande maatschappelijke indeling op zijn kop is gezet.

Business Model Canvas
Wanneer over businessmodellen wordt gesproken denken de meeste ondernemers aan verdienmodellen. Een businessmodel is meer dan dat.

Innoveren door en met Social Media
Syntens neemt je mee op weg in de workshop Innoveren door en met sociale media. Het strategisch belang van sociale media staat centraal.

International Business
Internationale ambities? Samen met de Kamer van Koophandel neemt Syntens ondernemers mee op het pad van Internationaal Zakendoen. AgentschapNL vertelt over het nieuwe internationaliseringproject.

Zie het gehele programma en de workshops.

Rondleiding Shell Eco-marathon

Natuurlijk kun je deelnemen aan een begeleide rondleiding door de paddock van de Shell Eco-marathon, waar alle teams de laatste hand leggen aan de optimalisatie van hun voertuigen en door ‘Het Lab’.  De Eco-Marathon is een inspirerend en interactief festival waar bezoekers innovatie en de toekomst van energie kunnen ervaren.

Aanmelden

Meld je gratis aan voor de workshops via deze link

Tags: