Bredaas bedrijf Joyrite presenteert online nakijkdienst in Silicon Valley

  • 07 juni 2012
  • -Reacties

Op 12 en 13 juni 2012 presenteert het jonge Bredase bedrijf Joyrite haar online nakijkdienst voor docenten voor het eerst in de VS tijdens een toonaangevend evenement in Silicon Valley voor Educatieve Startups. Inmiddels is een eerste primitieve versie van de software klaar, zodat Joyrite meteen met een aantal docenten kan proefdraaien. Daarnaast zal het bedrijf in dezelfde week kennismaken met staatssecretaris Weekers tijdens een Dutch Business Breakfast in San Fransisco. Dit jonge innovatieve bedrijf was op woensdag 23 mei nog aanwezig bij een bijeenkomst voor ondernemers in de educatieve sector van Syntens Innovatiecentrum, nu staan ze zelf in Silicon Valley.

Missie

Joyrite is eind 2010 opgericht door Jeroen Fransen samen met oud-Minister OCW Jo Ritzen en softwareontwikkelaar Isatis. Joyrite’s missie: docenten tijd besparen op correctiewerk zodat ze die weer kunnen inzetten waar ze het meeste waarde toevoegen in het onderwijs.

Online dienst

Fransen vertelt: “Concreet hebben we een betaalde online dienst gebouwd die leraren ondersteunt bij het sneller en beter nakijken van stelopdrachten. In plaats van honderden uren per jaar te besteden aan correctiewerk, kunnen docenten dankzij hun hogere productiviteit meer aandacht besteden aan leerlingen. De leerlingen zelf hebben ook direct baat bij de rijkere feedback die ze ook nog eens sneller ontvangen.”

Ondersteuning

Joyrite vond bij Syntens Innovatiecentrum en het programma LiveWIRE de netwerkmogelijkheden die voor ondersteuning zorgden. Zelfs zeer recentelijk nog was Joyrite aanwezig op het evenement "Innovatie in Educatie" waar het bedrijf veel baat heeft gehad bij het aanwezige netwerk. Daarnaast is de rol van Syntens als sparringpartner waardevol. Dankzij de passie voor onderwijs, de rol die leraren hebben, een goed team en uithoudingsvermogen wordt juni een mooie maand voor Joyrite. Niet alleen internationaal maar ook in Nederland: een frisse, innovatieve en internationaal georiënteerde educatieve startup met potentieel voor hoogwaardige werkgelegenheid, en dat in deze barre tijden. Een sterke staaltje ondernemerschap.

Partners

Joyrite ontwikkelt haar oplossingen al vanaf het begin in nauwe samenwerking met haar enthousiaste onderwijspartners, waaronder OMO, Carmel en Tilburg University, zodat alles goed aansluit bij de werkelijke behoeften van docenten en leerlingen/studenten. Technisch is dit alles mogelijk dankzij een unieke combinatie van Natuurlijke-Taaltechnologie, Kunstmatige Intelligentie en een uitgekiende gebruikersinterface.

Voor meer informatie over Joyride, zie: www.joyrite.com

Joyride