TIP: UpTeam maakt startups zichtbaar op arbeidsmarkt

  • 12 juli 2012
  • -Reacties

Soms zijn er LiveWIRE-ondernemers die een product of dienst aanbieden die voor andere ondernemers heel handig zijn. Zo ook UpTeam. UpTeam maakt het mogelijk om als ondernemer zélf nieuwe medewerkers te vinden. Op het platform kan hij zijn vacatures één keer vastleggen, om ze vervolgens met één klik te verspreiden naar vacaturebanken, zoekmachines en sociale netwerken. Hiermee komen juist de kleine en innovatieve bedrijven beter in beeld bij werkzoekenden.

Ook als kleine ondernemer werven als een professional

Op UpTeam krijgen startups een eigen pagina, waar ze potentiële kandidaten vertellen over hun bedrijf. De aangemaakte vacatures kunnen ze vervolgens verspreiden naar allerlei online kanalen als vacaturebanken, zoekmachines en sociale netwerken, om ze onder de aandacht van werkzoekenden te brengen. Deze verspreiding zorgt voor verkeer naar de vacatures, en laat zelfs de kleinste bedrijven op het netvlies van werkzoekenden belanden.

Krachten bundelen

Startups kunnen UpTeam ook gebruiken om zich als groep zichtbaar te maken op de arbeidsmarkt. Zo heeft bijvoorbeeld de Delftse incubator YES!Delft een pagina waar vacatures en stages bij aangesloten startups te vinden zijn. Hier kunnen werkzoekenden naar toe verwezen worden, en kunnen de startups elkaars netwerk gebruiken om de juiste mensen te vinden.

Freemium

Kleine ondernemers kunnen UpTeam gratis gebruiken met een Free account. Ze krijgen de wervingspagina geheel gratis en kunnen één actieve vacature open hebben staan. Als het bedrijf verder groeit en meer mensen nodig heeft kunnen ze upgraden naar een betaalde account en wordt het mogelijk om hun wervingspagina te personaliseren, krijgen ze statistieken en extra distributiemogelijkheden. De komende tijd zal het aantal distributie mogelijkheden op UpTeam flink uitgebreid worden.

Meer informatie kan je vinden op de website van UpTeam.