LiveWIRE Award gemaakt met innovatieve techniek

  • 15 oktober 2012
  • -Reacties

De Shell LiveWIRE Awards 2012 zijn gemaakt door het innovatieve bedrijf Glas Geschenken Gouda. Deze onderneming is zelf ook deelnemer aan het landelijke LiveWIRE-programma en daarom aangetrokken als leverancier van de Awards. Glas Geschenken Gouda maakte met behulp van laserstralen een driedimensionale afbeelding van het LiveWIRE-logo in een massief blok glas. Alle dertien genomineerden ontvangen op 5 november 2012 een exemplaar van de Award.

3D-afbeeldingen

Glas Geschenken Gouda maakt voor de 3D-afbeeldingen gebruik van de nieuwste computergestuurde machines. Met laserstralen schieten ze honderdduizenden pixels naar het hart van een blok helder kristalglas, dat van binnenuit wordt gegraveerd. In het glas wordt een verfijnde afbeelding opgebouwd zonder de buitenkant te beschadigen.

LiveWIRE Award 2012

Innovatief product

Een mooie nieuwe techniek, vindt innovatieadviseur Raoul Rossou van Syntens Innovatiecentrum. Hij kwam in 2011 in contact met Dennis Rauch, de eigenaar van Glas Geschenken Gouda. Rauch had vragen over het ontwikkelen van nieuwe producten en  was op zoek naar financiering. Rossou: “Het is een interessant bedrijf dat mooie geschenken maakt met een nieuwe techniek. Deze innovatieve manier van werken past heel goed bij de start-ups die we binnen het project LiveWIRE begeleiden, bij de mooie initiatieven die ondernemers ontplooien en de risico’s die ze durven te nemen.  Daarom hebben we gekozen voor deze partij voor het leveren van de Awards. We willen ondernemers niet alleen in verbinding brengen met andere interessante partijen, maar maken vanuit LiveWIRE graag zelf ook gebruik van hun innovatieve producten en diensten. We zijn bijzonder blij met de prachtige awards van Glas Geschenken Gouda.”