Nederland bereidt zich voor op de start van de grootste Global Entrepreneurship Week ooit

  • 25 oktober 2012
  • -Reacties

Ook Nederland is actief in de voorbereiding op de Global Entrepreneurship Week 2012. Wereldwijd staat de week van 12 tot 18 november geheel in het teken van ondernemerschap. Er zijn nu al meer dan 80 activiteiten door het hele land gepland, die laten zien wat innovatie, lef en creativiteit teweeg kan brengen. Nederland is hierdoor goed vertegenwoordigd in een internationaal netwerk dat inmiddels bestaat uit meer dan 125 landen. Een absoluut record dit jaar.

Aftrap op 12 November

De aftrap wordt op 12 november verricht door Aalt Dijkhuizen, CEO Wageningen UR en Geert van Rumond, burgemeester van Wageningen en gehost door StartLife. Nadrukkelijk aandacht wordt besteed aan het thema van dit jaar: ‘Sustainable Future’. Wageningen, gelegen in het kennishart van de Food Valley regio, kan met recht meepraten over problematiek rondom voedselvoorziening. Maar ook belangrijke thema’s als klimaatverandering, waterbeheer en milieuproblematiek worden behandeld. De feestelijke sluiting vindt dit jaar plaats in Groningen.

Organisatie

Global Entrepreneurship WeekDe Stichting Global Entrepreneurship Week Nederland is een initiatief van de Nederlandse Centres of Entrepreneurship en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en wordt ondersteund door stichting New Venture. Door krachten te bundelen en activiteiten af te stemmen kan het Nederlandse beleid op het gebied van onderwijs en ondernemerschap worden versterkt.

Programma

Het hele programma van de Global Entrepreneurship Week is terug te vinden op www.gewnederland.nl .