Innovatieve ondernemers op zoek naar financiering

 • 14 november 2012
 • -Reacties

Er is toenemende vraag van innovatieve ondernemers naar financiering. Ook door andere kapitaalverschaffers dan banken. Tegelijk zijn financierende partijen op zoek naar goede business cases. Maar de ideale match tussen financier en ondernemer is er nog niet. De partijen spreken niet dezelfde taal en weten elkaar niet direct te vinden. Zowel ondernemers als financierende parijen hebben baat bij meer kennis over elkaar en over andere relevante partijen die betrokken zijn bij innovatiefinanciering. De landelijke Masterclasses Financiering bieden ondernemers in het gehele land gedegen kennis en geven een springplank naar het binnenhalen van financiering.

Bouwen aan brede kennis over financiering

Piets Stam“Financiering is een samenspel van factoren en partijen, denk aan overheidsbeleid, banken en informal investors”, zegt Pieta Stam, innovatieadviseur bij Syntens Innovatiecentrum. “Het financieren van innovatie en groei was altijd al complex en lijkt de laatste jaren steeds complexer te worden. Het is moeilijk om een goed plan op te stellen inclusief het financiële deel. Daarnaast veranderen de aanbieders van financiering en van ondernemers worden nu meer vaardigheden verwacht. Met deze landelijke masterclasses reiken we ondernemers de hand om kennis en inzicht in alle gebruikelijke financieringsvormen te verkrijgen.”

Match financier en onderneming

Banken zijn voorzichtig als het gaat om het verschaffen van bedrijfsfinancieringen. Wil je als ondernemer bankiers overtuigen om geld te lenen, dan zul je je beweegredenen daarvoor goed over de bühne moeten brengen. Tijdens de masterclasses wordt de manier werken van bankiers uitgebreid belicht en worden ervaringen en inzichten gedeeld. En wat als het hier toch vastloopt? Hoe vind je dan de juiste investeerder?

Pieta Stam vervolgt: “Ondernemers moeten leren kijken wanneer er sprake is van een goede match tussen een financier en hun onderneming. In deze masterclasses gaan we in op de denkwijze en beoordelingscriteria van financiers en laten zien hoe een financier een businessplan screent. De beste lessen komen uit de praktijk, dus bespreken we de typische valkuilen waar ondernemers tegen aan lopen.”

Landelijke masterclasses

Er zijn verschillende masterclasses te volgen die ondernemers concreet op weg helpen met het vraagstuk financiering. Met het aanbieden van deze bijeenkomsten voor het MKB voorzien Shell LiveWIRE en Syntens Innovatiecentrum het MKB van nieuwe kennis en nieuwe ingangen naar financiering. De bijenkomsten vinden plaats:

Sessie 1: Kansen voor Financiering van Innovatie & Groei

 • Datum: 22 november 2012         Tijd: 15.00 – 18.00
  Locatie:   Syntens Groningen, Paterswoldseweg 810 te Groningen
  Link naar eventdetails

 • Datum: 26 november 2012         Tijd: 15.00 – 18.00
  Locatie:   Ondernemersplein Leeuwarden, Heliconweg 62 te Leeuwarden
  Link naar eventdetails

 • Datum: 29 november 2012         Tijd: 09.00 – 12.00
  Locatie:   Ondernemersplein Emmen, Van Schaikweg 94 te Emmen
  Link naar eventdetails

Sessie 2: De investeerder aan boord

 • Datum: 29 november 2012           Tijd: 15.00 – 18.00
  Locatie: Syntens Groningen, Paterswoldseweg 810 te Groningen
  Link naar eventdetails
 • Datum: 17 december 2012           Tijd: 15.00 – 18.00
  Locatie: Ondernemersplein Leeuwarden,  Heliconweg 62 te Leeuwarden
  Link naar eventdetails

 • Datum: 18 december 2012           Tijd: 09.00 – 12.00
  Locatie: Ondernemersplein Emmen, Van Schaikweg 94 te Emmen
  Link naar eventdetails

 • Datum: 15 februari 2013                Tijd: 16.00 - 19.00
  Locatie: Syntens Innovatiecentrum, Hengelosestraat 585 te Enschede
  Link naar eventdetails

Sessie 3 (optionele) Werksessie actieplan 'Verwerven van Financiering'

 • Datum: 17 januari 2012           Tijd: 15.00 – 18.00
  Locatie: Ondernemersplein Groningen,   Leonard Springerlaan 15 te Groningen
  Link naar eventdetails

Deelnemen

Wil je meer informatie over een masterclass bij jou in de buurt? Neem dan contact op met Pieta Stam of klik op de bovenstaande eventdetails. Wellicht zoek je ook meer informatie over het thema financiering.

Tags: