MKB’ers groeien sneller na economische recessie

  • 13 december 2012
  • -Reacties

Snelle groeiersNa een tijd van economische recessie en een financiële crisis, is het voor ondernemers weer tijd om vooruit te kijken en ambities te gaan waarmaken. Syntens Innovatiecentrum helpt ondernemers bij hun groeisprong met de Ondernemerskringen voor Snelle Groeiers met als thema ‘leidinggeven aan groei’.

Afgelopen maandag, 10 december 2012, vond de officiële start van deze ondernemerskring plaats in de Creative Factory in Rotterdam. In nauwe samenwerking met Bfocussed, Deloitte, Gemeente Rotterdam, Hogeschool Rotterdam en Rabobank organiseert Syntens de komende maanden een reeks bijeenkomsten voor groeiende ondernemers. De zes deelnemende business-to-businessbedrijven, allen gevestigd in Zuid-Holland, die de snelle groei in productiviteit of personeelsomvang herkennen, maakten deze dag kennis met elkaar en met verschillende adviseurs die hen zullen helpen tijdens dit traject.

Deelnemers

Deelnemende bedrijven hebben over het algemeen 5 tot 30 medewerkers in dienst, maken een groei door en hebben de ambitie om verder te groeien. Het zijn vaak ‘jonge’ bedrijven of het is de tweede generatie ondernemers die kort geleden aan het roer is gekomen. De kring kent een diversiteit in sectoren zoals bijvoorbeeld de creatieve industrie en dienstverlening. Juist crosssectorale verbindingen tussen ondernemers uit verschillende sectoren bieden kansen voor innovatief ondernemerschap waardoor ondernemingen groei waar kunnen maken.

Flinke steun in de rug

Syntens biedt met het organiseren van deze ondernemerskringen een eerste opstap binnen het groeiersnetwerk. De kringen dragen bij aan de ontwikkeling bij de ondernemer van het bewustzijn van geplande groei. “En als er behoefte is aan toelichting of specifieke expertise op een bepaald thema, dan schakelen we een expert in.” Vertelt Sjoerd Keijser van Syntens. Ook de expertise en het netwerk van de betrokken partners staat ter beschikking. De focus binnen de bijeenkomsten ligt hierbij altijd op de ondernemer, in een later stadium zal deze zich langzaam verschuiven richting het bedrijf; deze ontwikkeling zet zich bij de vervolgstappen in het netwerk door.

Haal het beste uit je bedrijf

Deelname aan de Ondernemerskring Snelle Groeiers stelt deelnemers in staat om mensen uit te dagen tot het leveren van optimale prestaties in hun werkomgeving. Daarnaast krijgen zij inzicht in hun eigen leiderschaps- en ondernemersvaardigheden. Onderwerpen die aan bod komen, zijn:

  • Groeistuipen & knelpunten
  • Ondernemen; uw rol als leider
  • Inspireren en creativiteit
  • Verdienen & vermarkten

Judith Santbergen, Rabobank Rotterdam, sloot als partner aan tijdens de borrel en was blij verrast: “Wat mij opviel was dat er echt al een verbinding tussen de ondernemers voelbaar was. Er hing een belofte in de lucht!”  Marco Kasbergen was aanwezig namens Deloitte en stak zijn mening over het cluster niet onder stoelen of banken: “een veelbelovende, enthousiaste groep ondernemers die vele mogelijkheden zien tot groei. Ook in deze tijd!” Aldus Kasbergen. "Goed kan beter, hoorde ik een van de deelnemers zeggen. Dat is ambitie en dat spreekt mij erg aan.”

 Tags: