Erasmus for Young Entrepreneurs

  • 02 april 2013
  • -Reacties

Erasmus for Young Entrepreneurs is een grensoverschrijdend kennisuitwisselingsprogramma dat aspirant- en startende ondernemers de kans biedt om gedurende een periode van 1 tot 6 maanden kennis en ervaring op te doen bij een ervaren ondernemer die een MKB bedrijf runt in een ander EU-land. De ontvangende ondernemer profiteert van nieuwe kennis en perspectieven op zijn/haar bedrijf en krijgt de gelegenheid over nieuwe markten te leren Om de kosten van het verblijf gedeeltelijk te dekken ontvangen aspirant- of startende ondernemers een beurs van de Europese Commissie. Uitwisseling van kennis en ervaring, netwerkmogelijkheden in heel Europa en nieuwe commerciële relaties en markten in het buitenland zijn enkele van de voordelen.

Samengevat: Als ervaren groeiondernemer kun je voor een periode van 1 tot 6 maanden kosteloos een gemotiveerde, nieuwe ondernemer uit het buitenland (EU+) naar je bedrijf halen die bijdraagt aan de bedrijfsactiviteiten in ruil voor uitwisseling ondernemerservaring vanuit de ondernemer.

Voordelen

De voordelen van deelname aan het programma:

  • Je profiteert van de innovatieve inzichten en nieuwe ideeën van een betrokken en gemotiveerde nieuwe ondernemer
  • De nieuwe ondernemer brengt (gespecialiseerde) vaardigheden of kennis met zich mee die van waarde zijn voor je bedrijf.
  • De aspirant/startende ondernemer draagt kosteloos bij aan de bedrijfsactiviteiten en concrete projecten zoals marktonderzoek naar buitenlandse markten, sales/marketing, innovatie, R&D.
  • Inzicht in de zakelijke mogelijkheden in het thuisland van de nieuwe ondernemer (incl. identificatie van potentiële contacten) wat kan bijdragen aan evt. eigen internationaliseringsplannen
  • Evt. mogelijkheid tot een business partnership met de nieuwe ondernemer na afloop van de uitwisseling

KvK als aanspreekpunt

Vorige maand is de Kamer van Koophandel (KvK) officieel intermediair voor dit programma geworden, geselecteerd door de Europese Commissie. Vanaf nu kunnen jullie terecht bij de KvK voor aanvragen en vervolgens helpen we bij het tot stand komen van een geslaagde match en en bieden ondersteuning en begeleiding voor, tijdens en na de uitwisseling. Voor de matching beschikken we over oa een matchmakingsdatabase en een netwerk van Europese contacten

Meer informatie

Voor meer informatie over het Erasmus for Young Entrepreneurs programma kun je terecht op de website van de Kamer van Koophandel.