Shell LiveWIRE pitchevent brengt MKB en informele investeerders samen

  • 28 mei 2013
  • -Reacties

Op 16 mei 2013 presenteerden ruim 30 MKB-ondernemers hun businessplan aan 35 investeerders tijdens de Shell Eco-marathon 2013. Missie: financiering behalen voor de doorgroei van hun onderneming. Want ondernemerschap gaat over vooruitgang, innovatie en doorgroei. En daar is financiering voor nodig. Syntens Innovatiecentrum en Shell LiveWIRE boden ondernemers het podium om direct contact te leggen met informele investeerders. Nieuw Kapitaal en de Investeerdersclub verleenden hun medewerking aan het event.

Vooral bij jonge innovatieve ondernemingen die inmiddels hun bestaansrecht hebben bevestigd, speelt de sterke ambitie om als organisatie door te groeien. De onderneming gaat goed maar om de kansen te kunnen aangrijpen is extra kapitaal nodig. In deze tijden zijn banken terughoudend en kan de stap tot groei hierdoor soms niet gemaakt worden. Een verloren kans voor de Nederlandse economie in termen van werkgelegenheid en regionale kracht. Daarom besloten LiveWIRE en Syntens de handen ineen te slaan met Nieuw Kapitaal en de Investeerdersclub om sterke ondernemers in contact te brengen met investeerders. Aan de ondernemers de uitdaging om hun publiek met een live-pitch te overtuigen van hun waarde.

Filmverslag

Projectmanager Sjoerd Keijser: “We zijn er bijzonder trots op dat we hier op de Shell Eco-Marathon deze ondernemers en investeerders samen kunnen brengen. Vandaag liggen hier concrete financiële kansen voor deze ondernemers. We hebben hier een grote groep informele investeerders bij elkaar en de ondernemers doen hun uiterste best om kapitaal, maar ook kennis en netwerk op te halen. Zij kunnen hiermee hun bedrijf tot verdere groei brengen. Syntens stimuleert daarbij ook reeds succesvolle ondernemers om kennis, netwerk en kapitaal beschikbaar te stellen voor de nieuwe generatie ondernemers. “

De locatie van het pitchevent is even bruisend als de aanwezige ondernemers. De Eco-Marathon is een inspirerend en interactief festival waar bezoekers innovatie en de toekomst van energie kunnen ervaren. Een uitstekende plek om als ondernemer nieuwe kansen te ontdekken voor groei.  

Video

Bekijk ook de video van het Shell LiveWIRE pitchevent. (opent nieuw venster)

Pitch event eco-marathon

Tags: