Diensteninnovatie: nieuwe diensten, nieuwe kansen

  • 13 juni 2013
  • -Reacties

Diensteninnovatie, ofwel het ontwikkelen van nieuwe diensten, biedt jouw als MKB-ondernemer nieuwe innovatiekansen. Met het in de markt zetten van nieuwe dienstenconcepten of met het verbeteren van de bestaande dienstverlening kun jij als ondernemer meer toegevoegde leveren aan je klanten. Dit kan naast of samen met de bestaande producten, waardoor omzet en rendement aanzienlijk kunnen worden vergroot.

Diensten ontwikkelen is niet nieuw, diensten bestaan al eeuwen, maar een nieuwe dienst innoveren in deze snelle tijd vergt andere vaardigheden van ondernemers. Grote bedrijven zien we steeds meer verschuiven van productiebedrijf naar dienstenbedrijf (zie IBM, OCE). Deze grote bedrijven worstelen met het probleem van het creëren van steeds grotere omzetten en winsten. Want hoe kun je grotere omzetten en winsten realiseren? Cijfers bewijzen dat met het leveren van diensten meer marge kan worden gemaakt dan alleen met het verkopen van producten. Natuurlijk wil en kun jij als MKB-er dat ook, maar hoe doe je dat dan precies?

Waarde toevoegen als MKB'er
Graag leert het MKB van de ervaringen van de grote bedrijven. Je wilt toch ook waarde creëren of waarde toevoegen voor jouw klanten en je marges vergroten. Maar een wetenschappelijke onderbouwing met ingewikkelde tools, daar zit  je vast niet op te wachten. De meeste MKB-ers willen graag praktische hulp waarbij ze worden bijgestaan in de waan van de dag. Je wilt leren van de fouten van anderen en het daarna zelf beter doen door te gaan innoveren. Daarbij is vooral belangrijk dat er geld te verdienen is; Hoe haal ik een zo hoog mogelijke marge op een verantwoorde manier met diensten?

Uw toekomst
Diensteninnovatie is een nieuwe benadering voor het ontwikkelen van innovatieve dienstverleningsconcepten. De tijd staat niet stil en de ontwikkelingen ook niet. Deze tool kan je praktisch op weg helpen met kennis, je helpen je netwerk te vergroten en je stapsgewijs helpen bij innovatie. Praktisch maar zeer effectief!

 Een introductie over het thema diensteninnovatie.

iiv2010 [4] diensteninnovatie introductie Jose Laan from iMMovator on Vimeo.

Tags: