Nieuwe producten: hulp bij productinnovatie door starters

  • 21 juni 2013
  • -Reacties

Ieder nieuw product is begonnen als idee of uitvinding. Maar van nieuwe producten een succes maken gaat zeker niet vanzelf. Regels, financiering en distributie zijn maar een kleine greep uit de vele aspecten die je bij productinnovatie tegenkomt. Daarom is er begeleiding voor ondernemers, en starters in het bijzonder, bij het ontwikkelen van nieuwe producten.

Starters met nieuwe producten

Bij de Kamer van Koophandel zien we geregeld starters die een geweldig leuk product hebben bedacht. Soms is het slechts een kleine uitvinding, soms vullen een nieuw product een gat in de markt. Omdat starters minder ervaring met ondernemen hebben, is het voor hen extra moeilijk om nieuwe producten succesvol uit te zetten. Je hebt een prachtige uitvinding gedaan, maar hoe nu verder?

Nieuwe producten op de markt zetten

Vanuit een nieuw product een solide, renderend bedrijf opbouwen kost veel tijd en moeite. Er moet ontzettend veel gebeuren. Je krijgt te maken met productontwikkeling, productie, normen en wetten, financiering, het vinden van klanten en distributiekanalen, het ontwikkelen van communicatie enzovoorts. Wat heeft prioriteit? En wat mag je niet vergeten?

Contacten en feedback

Persoonlijke adviseurs kunnen starters helpen aan de juiste contacten en geven tips en feedback op de manier waarop je jouw nieuwe product in de markt zet. De adviseur helpt bij je productinnovatie door structuur aan te brengen. Hij of zij bewaakt dat je niets over het hoofd ziet en geeft inhoudelijke adviezen. Ook brengen zij je in contact met partijen die je verder kunnen helpen.

Voorbeelden van uitvindingen en productinnovatie

Nieuwsgierig naar hoe andere startende ondernemers hun nieuwe producten lieten slagen? Er zijn diverse cases beschikbaar van geslaagde productinnovatie. Senz Umbrella’s bijvoorbeeld, die een paraplu ontwikkelde die altijd de optimale positie kiest in de wind. Of de met airconditioning gekoelde hemelbedden van Evening Breeze. Kamer van Koophandel-adviseurs kunnen nog vele andere inspirerende succesverhalen laten zien.

Shell LiveWIRE voor technisch nieuwe producten

Wanneer jouw uitvinding of nieuwe product van technische aard is, kun je wellicht meedoen aan LiveWIRE. LiveWIRE is een internationaal programma van Shell. De Kamer van Koophandel voert dit project in Nederland uit. LiveWIRE ondersteunt jonge innovatieve starters bij de ontwikkeling van hun bedrijf. Met de persoonlijke begeleiding en het netwerk van LiveWIRE krijgt jouw nieuwe product een grotere kans van slagen.

www.kvk.nl
www.livewire.nl

Tags: