Uitbreiden van financieringsopties verviervoudigt de omzet

  • 22 juni 2013
  • -Reacties

Als men snel kan bepalen in welk stadium kanker zich bevindt en wat de beste behandelmethode is, vergroot dat de kans op herstel aanzienlijk. De nieuwe DEPArray™ technologie kan dit soort factoren met enkele druppels bloed bepalen. Ondernemer Pim van der Aar van DYNC uit Breda brengt dit innovatieve apparaat op de markt in Duitsland en de Benelux. Syntens Innovatiecentrum zocht met de ondernemer naar innovatie bij het verdienmodel.

Pim van der Aar van DYNC en adviseur Yvette Diepenhorst van Syntens

Pim van der Aar van DYNC en adviseur Yvette Diepenhorst van Syntens Innovatiecentrum

De DEPArray is in staat om specifieke cellen uit een bloedmonster te identificeren, te sorteren en onbeschadigd, levend op te vangen om ze vervolgens verder te kunnen onderzoeken. De inzet van nanotechnologie en micro-elektronica voor het selecteren en opvangen van individuele cellen is wat het apparaat zo uniek maakt. Van der Aar: "De DEPArray is een apparaat dat door de nieuwe technologie ongelofelijk veel mogelijkheden biedt en niet alleen op het biomedische vlak. Bij DYNC onderzoeken we bepaalde behoeften in de markt en vertalen deze naar toepassingsmogelijkheden van het apparaat."

Financieringsmogelijkheden

De DEPArray heeft veel potentie, maar vanwege de prijs is het aankooptraject lang en heeft het bedrijf een aanlooptijd nodig. "Tussen het eerste klantencontact en het tekenen van het contract zit zo'n anderhalf jaar. Dat was een reden om met Syntens te brainstormen over verruiming van de financieringsopties," aldus Van der Aar. Het apparaat hoeft nu niet meer volledig te worden aangekocht maar kan ook worden geleased, gehuurd, of de afnemer kan kiezen om te betalen naar verbruik.

Vervolgens was het zaak om de ondernemer in contact te brengen met nieuwe potentiële afnemers, want aan de werving is Van der Aar nu veel tijd kwijt. Innovatieadviseur Yvette Diepenhorst van Syntens zag dat als een uitdaging: "De wortels van Pim liggen in de farmacie en hij beschikt al over een netwerk met enorm veel kennis in deze hoek. Het was voor mij dan ook een uitdaging om hem waardevolle contacten aan te reiken die daarop een toevoeging konden zijn."

Forse omzetstijging

Via collega's van Diepenhorst en hun netwerken in de farmacie kwam de ondernemer in contact met geïnteresseerde partijen. Dat droeg fundamenteel bij aan de toename van het aantal serieuze leads en een flinke omzetstijging. Van der Aar: "Het afgelopen jaar verkochten we al een aantal apparaten en mede door de bijdrage van Yvette zijn er nu twaalf offertes de deur uit en hebben we contact met zo'n 25 serieus geïnteresseerde afnemers. Voor het komende jaar zou onze omzet dus weleens kunnen verviervoudigen."

DYNC behaalde in 2011 de 73e plaats in de MKB innovatie top100, de grootste en belangrijkste prijs voor innovatieve MKB-bedrijven. "Syntens heeft me in een aantal waardevolle richtingen gewezen," besluit Van der Aar.

Meer informatie
www.dync.eu

Tags: