Tien gouden tips voor innovatieve ondernemers met internationale ambitie

 • 04 september 2013
 • -Reacties

Sandra Brandenburg heeft verschillende bedrijven waaronder Handelsroute waar ze de dagelijkse leiding heeft en waar ze met haar team de internationale ambities van ondernemers ondersteunt in de vorm van het matchen van bedrijven en het uitvoeren van handelsmissies onder andere voor het ministerie van Economische en Buitenlandse zaken.

Ook is Sandra mede-oprichter en -eigenaar van de snelgroeiende muziek community Tribe of Noise, samen met 20.000 getalenteerde artiesten uit 170 landen probeert het team van Tribe nieuwe verdienmodellen binnen de muziekindustrie te ontwikkelen.

Vanuit haar expertise heeft zij adviezen voor ondernemers.

Tips voor ondernemers met internationale ambities

 1. Analyseer voordat je een buitenlandse markt op gaat eerst of je bedrijf dit operationeel wel aan kan.
 2. Concentreer je op een specifieke markt en een specifiek markt segment, met hagel schieten heb ik nog nooit zien werken.
 3. Internationale ambities? Zorg voor een concreet en professioneel Engelstalig verhaal op je website; wie ben je, wat verkoop je, hoe komen potentiele klanten met jou in contact.
 4. Het uitwerken van een goede internationale business case is cruciaal om geloofwaardigheid te creëren. Probleem>jouw oplossing>gelukkige klant
 5. Referenties zeggen meer dan duizend wollige woorden! Vermeld positieve reacties internationaal bekende bedrijven op je website.
 6. Valkuil van NL ondernemers is dat ze geloven dat ze goed hun talen spreken… maar alsjeblieft huur een lokale pro in voor de marketing en communicatie.
 7. Warme introducties zijn in veel landen NOG waardevoller dan in NL, dus kijk op LinkedIn of je mensen kent met relevante contacten en vraag om een intro.
 8. Over de hele wereld zijn Ambassades, consulaten en NBSO kantoren met een netwerk en kennis van de lokale markt die zij graag aan ondernemers beschikbaar stellen.
 9. Snel informatie vinden over een land waar je zaken mee wil doen kan via deze website.
 10. Ga je exporteren en je wil je risico beperken, kijk dan of je in aanmerking komt voor de exportkredietgarantie.