Bekendmaking 13 Kandidaten Shell LiveWIRE Award 2013

  • 14 oktober 2013
  • -Reacties

13 jonge innovatieve ondernemers strijden de komende weken om de Shell LiveWIRE Award 2013.  Deze Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de ondernemer die de jury weet te overtuigen van zijn innovatie vermogen en ondernemerschapkwaliteit. Vandaag presenteren deze ondernemers hun innovaties aan u en laten ons daarmee zien  waarom zij als ondernemer zijn geselecteerd als kandidaat.

Jurydag

Tijdens de jurydag die dit jaar op 4 november 2013 plaatsvindt bij Shell Techology Center in Amsterdam worden deze 13 ondernemers uitgedaagd zich optimaal te presenteren aan de jury. Deze jury besluit aan het eind van deze dag welke 4 ondernemers door mogen naar de grote finale die plaatsvindt op 17 december 2013 bij Shell in Den Haag. De ondernemers worden beoordeeld op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie door de juryleden.

Kandidaten

De 13 kandidaten die op 4 november tijdens de jurydag de strij met elkaar aangaan, vind je hieronder:

Susteq

Slim waterbetaalsysteem vergroot toegang tot veilig drinkwater
Wereldwijd hebben 2,1 miljard mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Susteq ontwikkelde met de 'servicehub' een slim waterbetaalsysteem. Dit kleine kastje, voorzien van een kraan, wordt bevestigd aan een watervoorziening. Gebruikers kunnen met behulp van een RFID-chip naar behoefte water aftappen. Verschuldigde credits worden automatisch afgeschreven.
Ondernemer: Marten Susebeek, volledig profiel bekijken >>

Innofuse

Betere dosering van medicatie dankzij nieuwe infuuslijn
Huidige methodes van medicatietoediening gaan uit van parallelle toediening van meerdere medicijnen. Hierbij ontstaan in de praktijk afwijkingen in dosering. Innofuse heeft een disposable infuuslijn ontwikkeld, die medicatietoediening bij couveusebaby's nauwkeuriger en veiliger maakt. Het resultaat is een significante verbetering van de patiëntveiligheid.
Ondernemer: Brechtje Riphagen, volledig profiel bekijken >>

Phytonext

Nieuwe technologie wint 100% natuurlijke extracten uit reststromen
In de agrarische sector blijven veel reststromen over na het oogsten en het verwerken van de geoogste producten. De technologie om waardevolle inhoudsstoffen te onttrekken aan deze reststromen staat nog in de kinderschoenen. Phytonext is er met de ontwikkeling van een hoogwaardige technologie in geslaagd om een belangrijke doorbraak te realiseren.
Ondernemer: Jordi Jongbloed, volledig profiel bekijken >>

Dagmaat

ReparatieApp vergemakkelijkt melden en plannen van reparatieverzoeken
Ongemak over een defecte kraan of verwarming slaat pas om in irritatie als huurders tegen de muur lopen om het probleem verholpen te krijgen. Dagmaat heeft hier slim op ingespeeld met de ontwikkeling van de ReparatieApp. Hiermee kunnen huurders via hun smartphone 24 uur per dag, snel en eenvoudig reparatieverzoeken melden en plannen.
Ondernemer: Loode Slot, volledig profiel bekijken >>

We Want Cinema

Nieuw online cinemaconcept in alle opzichten beeldbepalend
Filmdistributeur Amstelfilm heeft de digitalisering van alle bioscoopdoeken in Nederland aangegrepen om - onder de naam 'We Want Cinema' - een nieuw online platform te lanceren, waarmee mensen zelf bepalen wat er in de bioscoop draait. Men kan kiezen uit 1500 titels en zelf een tijdstip en bioscoop kiezen.
Ondernemer: Marieke Jonker, volledig profiel bekijken >>

Dovideq Medical

Minder wachttijden en betere patiëntveiligheid dankzij andere kijk op kijkoperaties
Het gebruik van goed werkende instrumenten, met optimaal zicht, is voor een chirurg essentieel bij het uitvoeren van een kijkoperatie. In de praktijk lopen kijkoperaties regelmatig vertraging op doordat optieken van endoscopen defecten vertonen. Met de volautomatische endoscooptester van Dovideq Medical behoort dit voortaan tot het verleden.
Ondernemer: Menno de Braak, volledig profiel bekijken >>

Yoghurt Barn

Yoghurt Barn brengt het gezellige boerenleven naar de stad
Nederlanders zijn wereldkampioen yoghurt eten. Toch is het een gezonde lekkernij, die we traditioneel thuis eten. Wouter en Esther Staal zegden beiden goede banen op om onder de naam Yoghurt Barn een nieuw food-retail concept te lanceren, waarin alles draait om yoghurt. De Merry Berry, de Brownie Bango en de Crazy Cookie zijn nu al een begrip.
Ondernemer: Wouter Staal, volledig profiel bekijken >>

PastBook

Met paar muisklikken digitale herinneringen verzamelen en presenteren
Terwijl het traditionele fotoboek meer en meer naar de achtergrond verdwijnt, raken steeds meer mooie herinneringen steeds meer versnipperd, overal op internet. PastBook biedt mensen de mogelijkheid om met slechts een paar muisklikken een digitaal of geprint naslagwerk te maken van al die foto's, die op verschillende social media staan.
Ondernemer: Stefano Cutello, volledig profiel bekijken >>

Straw Dog

Groene festivals dankzij biologisch afbreekbare tent voor eenmalig gebruik
Het gemiddelde festivalterrein heeft na afloop van een festival veel weg van een slagveld. Het meest in het oog springend is de grote hoeveelheid achtergelaten tenten. Straw Dog maakte van de nood een deugd en ontwikkelde onder de naam 'One Nights Tent' een biologisch afbreekbare tweepersoons tent voor eenmalig gebruik.
Ondernemer: Devin Malone, volledig profiel bekijken >>

Van.Eko

Duurzame biobased scooter populariseren via scooter-deelsysteem
Het bedrijf Van.Eko is er van overtuigd dat elektrische scooters nog duurzamer kunnen zijn en ontwikkelde een fraaie design-scooter met een frame dat is vervaardigd van biobased composieten. Via een uitgedokterd scooter-deelsysteem verwacht Van.Eko mensen te interesseren voor deze fraaie, duurzame innovatie.
Ondernemer: Vaniek Colenbrander, volledig profiel bekijken >>

Coblue Cybersecurity

Secure Grid vergroot beschikbaarheid, flexibiliteit en schaalbaarheid van ICT
Het komt steeds vaker voor dat concurrentie- of privacygevoelige informatie onbedoeld openbaar wordt gemaakt. Reputatieschade of een financiële strop zijn veelal het resultaat. Coblue Cybersecurity is gespecialiseerd in het verbeteren van de cybersecurity binnen organisaties. Onder de naam Secure Grid werkt het bedrijf aan de ontwikkeling van het neusje van de zalm op het gebied van cybersecurity.
Ondernemer: Yori Kamphuis, volledig profiel bekijken >>

SecuriQuad

Flexibel massacommunicatiemiddel binnen twee minuten operationeel
Het goed begeleiden en informeren van grote groepen mensen tijdens evenementen is een vak op zich. Securiquad heeft een zeer compact en dynamisch massacommunicatiemiddel ontwikkeld, gebouwd op een quad. De met een LED-display uitgeruste quad kan binnen twee minuten operationeel zijn, op elke gewenste plek.
Ondernemer: Mark Jurrius, volledig profiel bekijken >>

Tvilight B.V.

Gedoseerde intelligente straatverlichting met behulp van aanwezigheidsdetectie
Straatverlichting is van cruciaal belang voor de openbare veiligheid. Toch is er gedurende het grootste deel van de tijd niemand in de buurt van een werkende straatlantaarn. Tvilight ontwikkelde een plug&play draadloze sensor, die met behulp van aanwezigheidsdetectie straatverlichting aanstuurt. Het resultaat is een energiebesparing tot 80%.
Ondernemer: Chintan Shah, volledig profiel bekijken >>

Tags: