App NLGroeit geeft ondernemers praktische tips voor Groei

  • 16 oktober 2013
  • -Reacties

Op 15 oktober 2013 lanceerden Shell LiveWIRE en Kamer van Koophandel een specialistische app voor ondernemers: NLGroeit. Een app om ondernemers concreet te ondersteunen bij de doorgroei van hun onderneming. Want ondernemerschap gaat over vooruitgang, innovatie en groei. En daar zijn de juiste kennis, kennissen en vaardigheden voor nodig. Ondernemers kunnen op basis van de groeiscan meten in welk stadium van groei hun bedrijf zich bevindt en hier tips en inzichten vinden. Het groeitraject van bedrijven vormt het uitgangspunt van de app.

Direct downloaden

NLGroeit appDe NLGroeit app is beschikbaar als iPad app in de Apple app store. De app bevat een grote hoeveelheid artikelen, tips, video 's, oefeningen en informatie, gericht op het ondersteunen van ondernemers.  Direct downloaden

Groeiscan

De basis van de app NLGroeit is de groeiscan. Dit is een interactieve en visuele vragenlijst die informeert over de groeipositie van een onderneming op zeven gebieden: Financiën, Marketing, Netwerk, Strategie, Organisatie, Ondernemerschap en Technologie/product/dienst. De Groeiscan geeft inzicht in de witte plekken van de onderneming. Op basis van de antwoorden geeft de app suggesties en tips die de snelheid van groei voor een ondernemer vergroten.

De groeiscan geeft aan in welke groeifase de onderneming zich bevindt.

De groeiscan geeft aan in welke groeifase de onderneming zich bevindt.

Ambitie

Vooral bij jonge innovatieve ondernemingen die inmiddels hun bestaansrecht hebben bevestigd, speelt de sterke ambitie om als organisatie door te groeien. De onderneming gaat goed maar kennis en inzicht zijn op dit moment belangrijk. Praktische verwijzingen, informatie en oefeningen geven kracht om verder te groeien en de Nederlandse economie in termen van werkgelegenheid en regionale kracht te laten groeien.

Uitbreiding ondersteuning

Het Shell LiveWIRE programma wordt in Nederland uitgevoerd door de Kamer van Koophandelen steunt per jaar ruim 600 ondernemers op verschillende manieren met training, masterclasses, coaching en de jaarlijkse uitreiking van de Shell LiveWIRE Award. Het LiveWIRE programma biedt nauwkeurige ondersteuning gebaseerd op de situatie van de onderneming. De NLGroeit app is een aanvulling op de ondersteuning. Elke stap van het ondernemerschap vereist informatie en kennis over andere onderwerpen . De app NLGroeit geeft voor de specifieke groeisituatie van de onderneming nuttige tips en relevante informatie.

Shell LiveWIRE helpt jonge innovatieve ondernemers met de ontwikkeling van hun bedrijf. Met het bieden van persoonlijke begeleiding en een professioneel netwerk, vergroot LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers. De groeiscan en de app zijn ontwikkeld door Quirien Verbakel-Veldman en Einte Visser, innovatieadviseurs bij de Kamer van Koophandel in samenwerking met Appar.

Tags: