Shell LiveWIRE presenteert de animatie ‘Financiering: waar begin ik?’

  • 20 november 2013
  • -Reacties

Op 20 november 2013 lanceren Shell LiveWIRE en Kamer van Koophandel de animatie: ‘Financiering: Waar begin ik?’. Een animatie om ondernemers concreet te ondersteunen bij de groei van hun onderneming. Ondernemerschap gaat over vooruitgang, innovatie en groei en om de juiste stappen te kunnen zetten is vaak financiering nodig. Om financiering te kunnen verkrijgen is een goede oriëntatie nodig. Ondernemers kunnen op basis van deze animatie het financieringslandschap overzien en zich voorbereiden op de juiste stappen om financiering te verkrijgen. 

Animatie
Deze animatie wijst je de juiste weg als je een ambitieuze ondernemer bent. Je leert waar te beginnen als je jouw innovatie- of groeiplannen wilt financieren. Je krijgt een overzicht van de mogelijkheden die er zijn, inclusief de minder bekende, zoals familie/vrienden en crowdfunding. Daarnaast wordt duidelijk welke zaken je zelf op orde moet hebben voordat je op pad kunt om voor financiering in aanmerking te komen. We helpen ondernemers om de kans op innovatie- en groeifinanciering te vergroten. Deze animatie geeft je een onafhankelijk beeld van het financieringsspectrum.

Ambitie
Sjoerd Keijser, Landelijke programmamanager innovatie bij Kamer van Koophandel vertelt over het doel van de animatie: “Vooral bij jonge innovatieve ondernemingen speelt de sterke ambitie om als organisatie door te groeien. Wij zien regelmatig dat het verkrijgen van de benodigde financiering voor hun innovatie een drempel geeft. Voor ondernemers is het noodzakelijk dat zij eerst een goed overzicht van het financieringsveld hebben voordat zij kunnen overgaan tot het verkrijgen van de benodigde financiering. Informatie over de mogelijkheden en kansen geeft ondernemers de kracht om de uitdaging aan te gaan en met de gewenste financiering verder te groeien. Als ondernemer kun je met de juiste financiering en de juiste financier je dromen waar maken.”

Uitbreiding ondersteuning
Het Shell LiveWIRE programma wordt in Nederland uitgevoerd door Kamer van Koophandel en stimuleert per jaar ruim 600 ondernemers op verschillende manieren met training, masterclasses, coaching en de jaarlijkse uitreiking van de Shell LiveWIRE Award. Het LiveWIRE programma biedt nauwkeurige ondersteuning gebaseerd op de situatie van de onderneming. De Animatie: ‘Financiering: waar begin ik?’  is een aanvulling op de ondersteuning. Met het bieden van kennis en een professioneel netwerk, vergroot LiveWIRE de weerbaarheid en de kans op succes van ondernemers. www.livewire.nl

Tags: