Bekendmaking 13 Kandidaten Shell LiveWIRE Award 2014

  • 25 september 2014
  • -Reacties

13 jonge innovatieve ondernemers strijden de komende weken om de Shell LiveWIRE Award 2014. Deze Award wordt ieder jaar uitgereikt aan de ondernemer die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit. Daarmee maken de kandidaten kans op €10.000,-.

Tijdens de jurydag die dit jaar op 21 oktober 2014 plaatsvindt bij Shell in Rijswijk worden de 13 ondernemers uitgedaagd zich optimaal te presenteren aan de jury. Deze jury besluit welke 4 ondernemers zich mogen presenteren tijdens de grote finale die plaatsvindt op 2 december 2014 in het Shell Technology Center in Amsterdam. De ondernemers worden beoordeeld op innovatie, ondernemingszin en groeipotentie.

Maak kennis met (de innovaties van) de kandidaten die meedingen in de Shell LiveWIRE Award 2014 via www.livewire.nl/nl/kandidaten

Kandidaten Shell LiveWIRE Award 2014
 

CanHav

Eigentijdse online marktplaats voor het zakelijk ruilen van producten en diensten
Elke ondernemer heeft wel zaken die hij graag wil hebben, maar waar hij liever geen geld aan uitgeeft. Voor dit soort wensen kan ruilen uitkomst bieden. Tot voor kort was er echter geen platform waar ondernemers naar toe konden om een barterdeal te sluiten. CanHav, een online marktplaats voor het zakelijk ruilen van producten en diensten, maakt zakelijk ruilen een stuk eenvoudiger. 
Ondernemer: Frenkel Schönfeld    Gevestigd in: Amsterdam
Bekijk profiel

Chordify BV

Muziek leren spelen met volautomatisch gegenereerde akkoordenschema's

Voor miljoenen mensen is het een droom om wereldwijd door te breken als muzikant. In het proces van oefenen zijn goede akkoordenschema's onontbeerlijk om bestaande muziekstukken goed te kunnen meespelen. Het e-learning platform Chordify zet met behulp van complexe algoritmes volautomatisch elk gewenst muziekstuk om in een akkoordenschema.  

Ondernemer: Gijs Bekenkamp    Gevestigd in: Groningen
Bekijk profiel 

ConnectedCare services BV

Digitaal platform voor afstemming van mantelzorg en het inschakelen van thuiszorg
Een groeiende groep senioren wil boven alles zo lang mogelijk actief blijven en in hun eigen huis blijven wonen. Parallel aan het ouder worden neemt ook de behoefte aan ondersteuning toe, zowel door familie en kennissen als door zorgprofessionals. ConnectedCare services speelt hier op in met de lancering van een digitaal platform voor het afstemmen van mantelzorg en het inschakelen van thuiszorg.
Ondernemer: Roel Snel    Gevestigd in: Dieren
Bekijk profiel 

Declaree

Mobiele app bespaart tijd en geld in het declaratieproces
Het declaratieproces is voor zowel werknemers als managers vaak een tijdrovend gebeuren. Declaree ontwikkelde een mobiele app, waarmee medewerkers hun declaraties en reiskosten thuis, onderweg of op kantoor eenvoudig digitaal kunnen vastleggen. Managers kunnen de uren-, kilometer- en kostendeclaraties online goedkeuren en direct doorzetten naar de boekhouding.
Ondernemer: Bas Janssen    Gevestigd in: Rotterdam
Bekijk profiel 

Dyslexion

Speciaal lettertype helpt dyslectische mensen beter te lezen
Vlot kunnen lezen en spellen is een vaardigheid die van groot belang is bij het leren. In een Nederlandse klas van 30 kinderen hebben er gemiddeld 2 of 3 dyslexie. Uitgeverij Dyslexion zag in dit wereldwijde probleem een kans en heeft een lettertype ontwikkeld dat voor mensen met dyslexie duidelijker is en met minder moeite gelezen kan worden.
Ondernemer: Werner Bartelds    Gevestigd in: Deventer
Bekijk profiel 

GainPlay Studio

Hersengestuurde computergame helpt patiënten te ontspannen en stress kwijt te raken  
Mensen met psychotische stoornissen hebben vaak moeite om te ontspannen, stress kwijt te raken of de aandacht beter te focussen. Bestaande trainingen in deze vaardigheden zijn arbeidsintensief en moeilijk vol te houden. De computergame 'Daydream' van GainPlay Studio biedt uitkomst. Bijzonder is dat er geen muis of joystick aan te pas komt. De gebruiker bestuurt de game met zijn hersenen.
Ondernemer: Jan Jonk    Gevestigd in: Utrecht
Bekijk profiel

Instant Magazine

Zelf online responsive magazines maken met gebruiksvriendelijke software
Mede onder invloed van de opkomst van mobile devices is de wereld van content uitgeven in hoog tempo veranderd. Omdat er steeds meer verschillende apparaten gebruikt worden, is digitalisering van content niet eenvoudig. Instant Magazine ontwikkelde software waarmee gebruikers eenvoudig zelf digitale magazines kunnen maken, die geschikt zijn voor zowel smartphone als tablet en desktop.
Ondernemer: Daan Reijnders      Gevestigd in: Alkmaar
Bekijk profiel 

LG Sound BV

Waterkwaliteitsmetingen en ultrasone geluidsgolven dringen algenstand terug
De aanwezigheid van blauwgroene algen in oppervlaktewater kan tot grote problemen leiden, waaronder vissensterfte en stankoverlast. LG Sound heeft met de MPC-Buoy een effectieve en milieuvriendelijke oplossing ontwikkeld. Dit door zonne-energie aangedreven drijvend platform meet continue de waterkwaliteit om vervolgens ultrasone geluidsgolven op maat uit te zenden.
Ondernemer: Yousef Yousef    Gevestigd in: Zoetermeer
Bekijk profiel 

NETICS BV

Droge voeten houden dankzij ingenieuze dijk van baggerspecie
Als gevolg van de stijgende zeespiegel en een snel toenemende urbanisatie in deltagebieden, groeit wereldwijd de noodzaak tot het bouwen van waterkeringen. De realisatie hiervan is echter een zeer kostbare aangelegenheid. NETICS bedacht en ontwikkelde een techniek om met modder dijken te bouwen. Het resultaat is dat de kosten van een waterkering met een factor tien dalen.
Ondernemers: Eldert Besseling en Hugo Ekkelenkamp     Gevestigd in: Alblasserdam
Bekijk Profiel 

Omnidots

Sensorsysteem geeft bewoners en gebouwbeheerders inzicht in trillingen
Inmiddels kijkt niemand meer op van de zoveelste melding van een aardbeving in Groningen. De trillingen, als gevolg van aardgaswinning, kunnen voor de inwoners echter flinke schade aan woningen en gebouwen opleveren. Omnidots heeft een sensorsysteem ontwikkeld, dat particulieren en professionals inzicht geeft in trillingen en bewegingen van huizen en gebouwen.
Ondernemer: Lourens Rozema   Gevestigd in: Groningen
Bekijk profiel 

ParkFlyRent

Autodelen rondom luchthavens maakt een vliegende start
De auto parkeren bij een vliegveld kost al snel tussen € 70 en € 100 per week. ParkFlyRent combineerde deze frustratie van reizigers slim met de groeiende belangstelling voor de zogenaamde deeleconomie. Het resultaat is een vernieuwend autodeelconcept, dat goed is voor zowel het milieu als voor de portemonnee van reizigers en autohuurders.     
Ondernemer: Niels de Greef      Gevestigd in: Schiphol
Bekijk profiel 

ReSnap

Binnen één minuut de mooiste momenten herbeleven
Het traditionele fotoboek staat stevig onder druk terwijl online fotoalbums een sterke opmars maken. Een online fotoboek samenstellen is echter een tijdrovende bezigheid. ReSnap schudt de fotoboekenbranche wakker met een online tool, waarmee ieder digitaal moment, vanuit elke bron van big data, binnen 1 minuut kan worden omgezet naar een print-on-demand fotoboek.  
Ondernemer: Thomas Beguin     Gevestigd in: Nijmegen
Bekijk profiel 

Single Quantum

Lichtgevoelige detector voor enkele lichtdeeltjes werpt nieuw licht op veel zaken
Licht bestaat uit deeltjes die onder meer worden gebruikt om veilig en efficiënt informatie te verzenden. Voor het versturen van één bit aan data hoeft slechts een enkel lichtdeeltje gebruikt te worden, terwijl hier in de praktijk nu nog miljoenen lichtdeeltjes voor nodig zijn. Single Quantum ontwikkelde een detector voor lichtdeeltjes, die zo gevoelig is dat er slechts één lichtdeeltje nodig is om één bit te versturen.
Ondernemer: Sander Dorenbos     Gevestigd in: Delft
Bekijk profiel 

 Lees het hele verhaal van deze 13 innovatieve ondernemers op www.livewire.nl/nl/kandidaten