Shell LiveWIRE vrouwen in VIVA400

  • 20 oktober 2014
  • -Reacties

Zoals elk jaar heeft VIVA ook dit jaar de VIVA400 gemaakt, een lijst van 400 inspirerende vrouwen die het afgelopen jaar van zich hebben laten horen. Vrouwen die zijn opgevallen omdat ze een belangrijke prijs hebben gewonnen, omdat ze een gat in de markt hebben ontdekt, of omdat ze hun nek durven uit te steken voor een betere wereld.

Drie LiveWIRE vrouwen

In de VIVA400 staan dit jaar 3 vrouwen die verbonden zijn aan Shell LiveWIRE. Met trots stellen wij hen aan je voor.

Marieke Jonker is de oprichter van We Want Cinema, een nieuw online cinemaconcept dat in alle opzichten beeldbepalend is. "De introductie van video-on-demand heeft de bioscoopwereld sterk onder druk gezet," stelt oprichtster Marieke Jonker van Amstelfilm. "Mensen hebben steeds meer mogelijkheden om thuis hun favoriete films te bekijken." Ondanks het aspect van gemak gaat er volgens Jonker niets boven het kijken van een film in de bioscoop.

Stem op Marieke

Celina Wang is Projectleider voor het Nederlandse LiveWIRE programma vanuit Shell: Celina vertelt: “Shell LiveWIRE begeleidt jaarlijks ruim 600 jonge innovatieve ondernemingen met als doel hen verder te helpen groeien. Innovatie is de drijfveer van de Nederlandse economie en Shell LiveWIRE draagt bij door ondernemers praktisch te ondersteunen. Met delen kun je het onmogelijke mogelijk maken en tot innovatieve oplossingen komen die de wereld verbeteren.”

Stem op Celina

Brechtje Riphagen is oprichter van Innofuse en winnaar van de Shell LiveWIRE Award 2013. Innofuse zorgt voor betere dosering van medicatie bij couveusebaby's dankzij nieuwe infuuslijn. Couveusebaby's krijgen vaak wel zeven tot acht verschillende medicijnen toegediend. Daarnaast moet er ook nog voeding worden ingebracht via de bloedbaan. Brechtje Riphagen van Innofuse legt het verder uit: "De aders zijn nog zo klein, dat deze geen infuus aankunnen. Om die reden kan er maar op één punt een infuus worden ingebracht, via de navelstreng."

Stem op Brechtje

Competitie

Tot en met 2 november a.s. kun je je stem uitbrengen op jouw favoriete VIVA400-vrouw. Als de stemmen geteld zijn en de top-5 per categorie bekend is, kiest de vakjury daaruit de winnaars. Op 18 november 2014 worden de winnaars bekendgemaakt tijdens het VIVA400 event, waar ze ook de felbegeerde VIVA400-award krijgen uitgereikt.

 www.viva400.nl