Innovatief Tesla Tilburg en Shell LiveWIRE

  • 28 oktober 2014
  • -Reacties

Één voor één komen de ondernemers aan op het industrieterrein in Tilburg. Ze verzamelen zich in de Tesla Fabriek en ruiken de geur van rubberbanden. Wat mist is het geluid van ronkende motoren of de geur van uitlaatgassen. Tesla is namelijk geen typische autofabrikant: hier vind je geen benzinemotoren. Alleen het lichte gezoem van elektrische auto’s is te horen. Die frisse manier van ondernemen zorgt tijdens de LiveWIRE netwerkbijeenkomst op 22 november jongstleden voor inspiratie voor ruim 30 ondernemers.

Manon Kuijlenburg, regioprojectleider van Shell LiveWIRE, heet de ondernemers welkom: “Vandaag zijn we te gast bij Tesla Motors in Tilburg. We gaan zien hoe Tesla oprichter Elon Musk Tesla zijn bedrijf heeft vormgegeven en hoe hij de wereldmarkt gaat veroveren. Zijn jullie er klaar voor?”

Na een volmondige ‘Ja!’ van de ondernemers rijden ze om beurten in een Tesla en krijgen ze een rondleiding door de Teslafabriek. Dat inspireert. Ondernemer Rajesh Shyamnarain: “Er wordt echt een ervaring gemaakt van een auto. Hier in de Tesla fabriek glanst het chroom en kun je de lederen interieurs voelen en ruiken. Ook zit er achter iedere auto een verhaal. Dat inspireert om met mijn bedrijf door te groeien en óók zo iets moois te maken.”

Eigenwijze Elon Musk

Elon Musk, de oprichter van Tesla komt tijdens het bezoek aan Tesla sterk naar voren. Zo wordt het verhaal vertelt van het partnerschap tussen Tesla en Daimler. Elon Musk wilde dat partnerschap graag,maar Daimler wees een samenwerking af. De oprichter van Tesla reed toen naar de dichtstbijzijnde (Daimler) Mercedes garage en kocht daar een SMART. Hij gaf zijn beste mensen de opdracht om deze auto in korte tijd elektrisch te maken. Twee dagen later liet hij de eerste elektrische SMART zien aan de Daimler topmannen. Die besloten direct om te investeren in Tesla.

LiveWIRE ondernemers

Tesla is een Amerikaans bedrijf dat internationaal veel succes boekt. Ook in Nederland is dit succes aangeslagen. “Het is voor  ondernemers belangrijk om te zien waar innovatie en groei toe kunnen leiden. LiveWIRE faciliteert dit dan ook van harte,” vertelt  Kuijlenburg. “Vandaag inspireren we ondernemers en verbinden hen met elkaar.” Daarnaast is Elon Musk een sterk rolmodel. Kuijlenburg herkent dat: “Elon Musk onderneemt op een typische, eigen manier. Dat is een mooi voorbeeld van hoe eigenwijze Nederlandse ondernemers ook succesvol kunnen ondernemen.”

Netwerken bij Tesla

“Het is niet alleen inspiratie dat we aanbieden,” vertelt Kuijlenburg, “we horen dagelijks van ondernemers dat ze veel energie steken in netwerken, maar dat dit niet altijd iets oplevert. In de inspirerende omgeving van de Tesla fabriek laten we ondernemers hun vraag stellen en geven andere ondernemers direct antwoord.” Zo stelt Bram de Kooij van Blacktail Bicycles de vraag ‘Hoe krijg ik meer exposure voor de maatwerk fietsen die ik maak?’. Het antwoord komt van een Storemanager van Tesla Tilburg, Gijs van de Ven: “Wij maken een ervaring van ons product. Dat zorgt voor zo’n kick dat mensen meteen verkocht zijn én hun vrienden en familie er over vertellen.”

Online netwerken

Kuijlenburg: “Om het netwerken efficiënt en interessant te houden stellen we de vragen die vandaag zijn gesteld ook op de LiveWIRE LinkedIn groep. Zo krijgen de ondernemers uitgebreiderw antwoorden én komen ze ook in aanraking met andere LiveWIRE ondernemers.”

Ondernemers die online willen netwerken en benieuwd zijn naar de vragen van collega-ondernemers vinden hier de LiveWIRE LinkedIn groep.

Tags: