Chordify introduceert revolutionaire interactieve toepassing

  • 18 februari 2015
  • -Reacties

Na in twee jaar te zijn uitgegroeid tot een van ‘s werelds belangrijkste online bronnen voor akkoorden, introduceert Chordify (deelnemer LiveWIRE Award 2014) nu een revolutionaire interactieve ‘chord edits’ toepassing. De gebruiker wordt uitgenodigd handmatig verbeteringen aan te brengen in de door de machine automatisch herkende akkoordenschema’s. Door deze veel aangevraagde toepassing kan de gebruiker door middel van perfecte akkoordenschema’s meespelen met zijn favoriete nummers en leert de machine stap voor stap beter te luisteren.

Presentatie ‘chord edits’: 18 februari

Chordify presenteert een nieuwe revolutionaire ‘chord edits’ toepassing in haar online muziekdienst. In de afgelopen twee jaar hebben miljoenen mensen Chordify gebruikt als belangrijke bron voor het meespelen van hun favoriete muziek. De Chordify-bibliotheek bestaat inmiddels uit meer dan twee miljoen door de gebruikers gechordifyde nummers. Hoewel ‘de oren’ van de machine niet altijd perfect zijn, biedt de dienst een ongekende accuraatheid van 75-90%, afhankelijk van de stijl en de geluidskwaliteit van het nummer.

Nu heeft het Chordify-team een nieuwe manier gevonden om akkoordenschema’s nog preciezer te maken met hulp van al die muziekliefhebbers die gebruik maken van het platform. Vanaf nu zijn gebruikers uitgenodigd om de door de machine voorgestelde akkoordenschema’s zelf handmatig aan te passen en ze te perfectioneren. Door dit op grote schaal te doen werken alle bezoekers met Chordify samen om de technologie achter het automatisch herkennen van akkoorden stap voor stap te verbeteren. De machine leert de gebruiker te spelen, de gebruiker leert de machine te luisteren.

De wetenschappelijke kant – Chordify en Universiteit Utrecht

Om een oplossing te vinden voor de beperkingen van de automatische akkoord-herkenning initieerden Chordify en Universiteit Utrecht de ontwikkeling van dit nieuwe state-of-the-art crowd-sourcing platform. Wetenschappers onderzoeken hoe handmatig aangepaste akkoorden kunnen worden gecombineerd in nog nauwkeuriger schema’s, die vervolgens worden gebruikt om akkoord-herkenningsalgoritmen te evalueren en ze te trainen beter ‘te luisteren’. Chordify is overtuigd dat vele enthousiaste, trouwe gebruikers de akkoordenschema’s van hun favoriete nummers zullen perfectioneren. Met hulp van de miljoenen gebruikers per maand – overal ter wereld – denkt Chordify grote hoeveelheden data te verkrijgen om dit lopende onderzoek te voeden.

De presentatie van chord- edits markeert een nieuwe hoofdstuk in de vruchtbare samenwerking tussen Chordify en de Universiteit Utrecht en zal de ontwikkelingen in het onderzoek rond het automatisch herkennen van akkoorden aanzienlijk versnellen. De twee partners verwachten dat deze implementatie uiteindelijk leidt tot de meeste accurate akkoord-herkennings-software ter wereld. Door deze manier van crowd-sourcing te introduceren, zet Chordify bovendien grote stappen in de richting van een nog veel interactiever platform. 

Chordify – tune into chords

Chordify is een online muziekdienst – voor en dóór muziek enthousiastelingen – waarmee de gebruiker muziek – uit een eigen bibliotheek, van Youtube, Deezer of Soundcloud – kan omzetten naar akkoorden. Chordify herkent automatisch de akkoorden uit het muziekstuk en plaatst ze op de juiste maat in een eenvoudige, intuïtieve player. High-end muziektechnologie is zo beschikbaar voor iedereen, waardoor het studeren en meespelen van muziek makkelijker en leuker wordt. In januari 2014 werd Chordify Premium gelanceerd. Een abonnementsdienst die naast de basisfuncties nog veel meer, nieuwe mogelijkheden biedt zoals het beheren van een bibliotheek, het transponeren van akkoorden, het vertraagd afspelen van de muziek en het downloaden van akkoordenschema's.

Prijzen, nominaties en meer

Chordify heeft in zijn korte bestaan al veel lof geoogst. In het afgelopen jaar werd de start-up genomineerd voor de Shell LiveWIRE en Deloitte Rising Star Awards. Ook was Chordify finalist voor de Accenture Innovation en de Buma Music Meets Tech Awards tijdens de Eurosonic Noorderslag Conferentie. Chordify won ook de Dutch Pitch Session op het Northside Festival in New York en ontving tevens een subsidie van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. In december werd Chordify nog geselecteerd om een pitch te doen tijdens The Next Web Conference in New York City. In januari 2015 was Chordify host van de eerste Music Hack Day Groningen, waarvan de resultaten werden gepresenteerd op de Eurosonic Noorderslag Conferentie.

Chordify verwelkomt 200.000ste geregistreerde gebruiker

Chordify is een succesformule met miljoenen bezoekers en inmiddels 200.000 geregistreerde gebruikers heeft de dienst bijna 2 miljoen nummers van akkoorden voorzien. Muzikanten van overal ter wereld – amateur, expert en iedereen daar tussenin – zien de dienst nu al als onmisbaar.

Website

Neem een kijkje op de website van Chordify.

Tags: