Koper zoekt verkoper! 3 simpele manieren voor een slimme bedrijfsmatch

  • 23 maart 2015
  • -Reacties

Het zou een mooi format voor een tv-programma kunnen zijn. Je bent van plan een bedrijf te starten en wilt dat doen door er één over te nemen. Via de televisie doe je, samen met een aantal andere kandidaten, een emotionele oproep aan ondernemers die hun bedrijf willen overdragen. Na een aantal speeddates heb je de ware gevonden en ben je de gelukkige eigenaar van het bedrijf van je dromen.

Helaas, de werkelijkheid is toch wat weerbarstiger. Verkopers treden niet zo gauw in de publiciteit met het feit dat hun bedrijf te koop staat. Anonimiteit, geheimhouding….het schrikt wel af. Maar waar moet je dan beginnen; hoe kom je op het spoor van bedrijven die te koop worden aangeboden? Met onderstaande drie tips maak je een goede start met je zoektocht.

Tip 1: gebruik je eigen netwerk

Laat in je eigen netwerk weten dat je een bedrijf wilt overnemen. Denk dan onder meer aan familie, vrienden en zakelijke relaties. Een eenvoudiger (en goedkopere) manier om een geschikt bedrijf te vinden is er eigenlijk niet. Het werkt laagdrempelig en via de mond-op-mond reclame is de kans op een treffer vaak verbazingwekkend hoog. Bovendien is het een mooi moment om bij je netwerk te toetsen hoe zij tegen je toekomstige carrière als ondernemer aankijken. 

Tip 2: raadpleeg overnamedatabases

Op het internet zijn een 10-tal databases actief waarop bedrijven te koop worden aangeboden. Een voorbeeld hiervan is www.mkbbase.nl. Al deze databases zijn dus een soort marktplaats voor te koop aangeboden en gevraagde bedrijven. Ook een aantal brancheverenigingen heeft een overzicht van te koop staande bedrijven. Nadere informatie verkrijgen over en contact leggen met de verkopende partij loopt bijna altijd via een tussenpersoon. Nog niets gevonden? Geen probleem, je kunt bij de databases een zoekprofiel achterlaten waardoor je automatisch wordt geïnformeerd zodra er een interessant en relevant verkoopprofiel wordt geplaatst.

Tip 3: schakel een overname-adviseur in

Ook is het mogelijk om de zoektocht uit handen te geven aan een gespecialiseerde overname-adviseur. Het kost misschien wat, maar scheelt je wel veel tijd. Bovendien heeft een goede adviseur kennis van zaken over de (overname)markt, een zeer uitgebreid netwerk en kan je prima verder helpen in de begeleiding van de overname.

Eigen wensenlijstje

Tot slot druk ik je op het hart om vooral eerst zelf een helder beeld te krijgen van het soort bedrijf dat je probeert vinden. Noem het maar een uitgebreid wensenlijstje. Want zonder duidelijke criteria dwaal je rond als een boer die een vrouw zoekt. En dat loopt ook niet altijd goed af.

Wil je meer weten over het vinden van de juiste match of over de verdere stappen, die je onderneemt bij een bedrijfsovername? Neem dan vooral contact op met mij, Bert van der Sel, of met een van mijn collega’s bij de Kamer van Koophandel.

Kijk ook de video’s over Overname