Lens R&D uit Noordwijk wint eerste LiveWIRE Rising Star

  • 22 mei 2015
  • -Reacties

Johan Leijtens van Lens R&D uit Noordwijk heeft op 21 mei 2015 de eerste LiveWIRE Rising Star gewonnen. De uitreiking van de innovatieprijs vond plaats tijdens de Shell Eco-marathon in Rotterdam. Leijtens ontving de Rising Star ter waarde van €2.500,- uit handen van Claudia Zuiderwijk, voorzitter van de RvB van de Kamer van Koophandel, en Dick Benschop, president-directeur Shell Nederland.

Leijtens (54) die 50% van de publieksstemmen verwierf, had niet verwacht te winnen in een veld met drie andere, jongere ondernemers. "De andere genomineerden vond ik echt heel sterk met goede proposities. Meedoen vond ik al eervol, winnen is helemaal prachtig. Het heeft me verbaasd dat ik de meeste publiekstemmen heb gekregen te midden van zulke jonge kandidaten. Mijn internationale netwerk heeft me veel stemmen opgeleverd."

De jury was onder de indruk van de winnaar: "In vergelijking met andere start-up competities was het kwaliteitsgehalte van de uitzendingen bijzonder groot. Alhoewel de verschillen klein waren is Lens R&D een fantastische winnaar. Het is een bedrijf met een product, dat al is geadopteerd door gerenommeerde organisaties als TNO en ESA. Dat is veelzeggend.”

Bevorderen innovatiekracht

Claudia Zuiderwijk kijkt tevreden terug op de eerste editie van Rising Star: “Als Kamer van Koophandel maken wij ons continu sterk om de innovatiekracht van ondernemers te bevorderen. Met de lancering van Rising Star hebben wij een prachtig nieuw podium voor innovatieve ondernemers gecreëerd om zich te presenteren." Anders dan bij de Shell LiveWIRE Award, waar deelname is voorbehouden aan ondernemers onder 35 jaar, kent Rising Star deze leeftijdsbeperking niet. "Innovatie is duidelijk niet voorbehouden aan jonge generatie ondernemers." aldus Zuiderwijk.

Over LiveWIRE Rising Star

LiveWIRE Rising Star is een innovatieprijs van Shell LiveWIRE en de Kamer van Koophandel. De Rising Star wordt ieder kwartaal uitgereikt aan die innovatieve ondernemer, die jury en publiek weet te overtuigen van de toegevoegde waarde van zijn of haar innovatieve product of dienst.

LiveWIRE Rising Star geeft innovatieve ondernemers met een bedrijf dat niet langer dan vijf jaar bestaat,  een podium. Ieder kwartaal wordt de Rising Star verkozen. De beoordeling van de vakjury (60%) en de online verkiezing (40 %) bepalen wie de eervolle titel LiveWIRE Rising Star mag voeren.  

Over LiveWIRE
Rising Star is een onderdeel van het Shell LiveWIRE programma. Samen met de Kamer van Koophandel biedt zij ambitieuze innovatieve ondernemers ondersteuning. Dit betekent begeleiding, toegang tot een sterk netwerk, masterclasses en online tools. Ruim 800 Nederlandse ondernemers maken gebruik van het drie jaar durende LiveWIRE programma.

Ieder jaar vindt naast LiveWIRE Rising Star de Shell LiveWIRE Award plaats waar jonge innovatieve ondernemers een groot podium wordt geboden. De Shell LiveWIRE Award wordt ieder jaar uitgereikt aan een ondernemer onder de 35 jaar die de jury weet te overtuigen van zijn innovatievermogen en ondernemerschapskwaliteit.

Zelf deelnemen aan de Rising Star of de LiveWIRE Award? Meld je dan aan via dit formulier.

Lens R&D
Lens R&D ontwerpt en verkoopt zonsensoren voor de ruimtevaart en voor aardse toepassingen. Binnen  drie jaar is het bedrijf zelfs al opgenomen in de ESA harmonisatie roadmap. Onlangs is een eerste order voor het maken van zonsensoren voor een ESA satelliet binnengekomen. Voor aardse toepassingen richt Lens R&D zich op de bouwers van trackers voor CPV (Concentrated photovoltaics) of CSP (Concentrated solar power) systemen die betrouwbare sensoren nodig hebben.
Ondernemer: Johan Leijtens. Gevestigd in Noordwijk. www.lens-rnd.com

Tags: