3 krachtige adviezen over financiering door Robin Slakhorst

  • 28 mei 2015
  • -Reacties

Als mede-oprichter en CCO van Symbid heeft Robin Slakhorst meerdere jaren ervaring op het gebied van ondernemerschap, sales en marketing binnen de crowdfunding industrie. Tijdens het kennisprogramma van de LiveWIRE Rising Star uitreiking op 21 mei gaf hij de aanwezige ondernemers 3 onmisbare tips.

Financiering krijgen voor jouw bedrijf? Robin Slakhorst laat je zien hoe je dat doet. Bekijk zijn tips van in de onderstaande video en in de tekst eronder.

1. Zet mogelijke financiers bij elkaar

Als je in de gelegenheid bent om te pitchen voor individuele investeerders, kies er dan voor om er een groepsgewijze pitch van te maken. Door alle potentiële investeerders bij elkaar te zetten, maak je optimaal gebruik van de groepsdynamiek die ontstaat. Haantjesgedrag is deze groep namelijk niet vreemd en vaak wil de een niet onderdoen voor de ander. 

2. Knip financieringsbehoefte op in stukken

Vaak is het moeilijk om een groot bedrag in één keer gefinancierd te krijgen. Kies er daarom voor om je investeringsbehoefte op te knippen in milestones en probeer per stap geld op te halen. 

3. Zorg voor een goede teamsamenstelling

In moeilijke tijden is het de kracht van het team dat een bedrijf er doorheen helpt. In voorspoedige tijden is het hetzelfde team dat er voor zorgt dat een bedrijf bovengemiddeld groeit. Zorg daarom voor een evenwichtige samenstelling van je team. Balans is het toverwoord.

Meer ondernemerstips zien? Bekijk ook de tips over businessmodel innovatie en internationaal zakendoen.

 
Tags: