Rising Starkandidaat Bird Control Group: veilig en diervriendelijk vogels verjagen met laser

  • 03 september 2015
  • -Reacties

Bird Control GroupDiervriendelijk, efficiënt, en zonder reputatieschade vogels verjagen? Bird Control Group regelt het. Met misschien wel als belangrijkste USP ten opzichte van andere methoden: er treedt geen gewenning op bij de vogels. Bird Control Group is in de race voor de Rising Star, een competitie voor innovatieve ondernemingen in Nederland.

De mens moet de beschikbare ruimte op aarde delen met de natuur. Dat levert wel eens conflicten op. Zoals bijvoorbeeld op vliegvelden, waar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan bij het landen en opstijgen van vliegtuigen. Jarenlang heeft men geprobeerd vogels te weren met bestaande technieken zoals netten, de vogels af te schrikken of zelfs te doden. De meeste van deze methoden zijn dieronvriendelijk, inefficiënt en zorgen bovendien voor reputatieschade. Bird Control Group vond dat dit anders moest, en bedacht dé oplossing.

Lasertechnologie als vijand
Bird Control Group levert efficiënte, makkelijke en diervriendelijke manieren om conflicten tussen vogels en mensen te voorkomen. Met gepatenteerde lasertechnologie verjaagt Bird Control Group geluidloos verschillende soorten vogels op onder meer luchthavens.

Oprichter en eigenaar Steinar Henskes: “Bird Control Group kent de principes van de natuur. Jarenlang hebben wij vogels bestudeerd en we ontdekten dat het mogelijk is een nieuwe vijand te introduceren, namelijk het laserlicht. Een naderende laserstraal doet een beroep op het overlevingsinstinct van de vogels waardoor zij wegvliegen.” De techniek biedt veel voordelen ten opzichte van de bestaande technieken: er treedt geen gewenning op bij vogels en het bereik is groot. Bovendien is de methode ook nog eens dier- en omgevingsvriendelijk.
                                                                                                                      

Markt in 70 landen
De markt van Bird Control Group is uiteenlopend. De lasertechniek kan worden ingezet in de agrarische sector, luchtvaartindustrie, vastgoedsector, recreatie, visserij, olie en gas en duurzame-energiesector. Inmiddels is Bird Control Group in 70 landen actief met een uiteenlopend klantenbestand, waaronder diverse luchthavens, Cargill, IKEA, gemeentes, agrariërs e.d. Het ministerie van Infrastructuur en Milieu heeft zelfs een subsidieregeling voor de aankoop.

Ambitie: marktleider in vogelverjaging
“Over vijf jaar willen wij marktleider zijn in de professionele vogelverjaging met kantoren in Amerika, Europa en Azië,” zegt Steinar Henskes weloverwogen. “Dit gaan wij bereiken door ons distributienetwerk uit te breiden in de verschillende landen en ons verkoopteam te versterken. En als ik deze prijs win, ga ik die ook gebruiken voor onze internationale marketing.”

Stemmen
Breng je stem uit op Bird Control Group of één van de andere Rising Star deelnemers op de stempagina.

Meer informatie:
www.birdcontrolgroup.com
twitter: @BirdControlG

Lees de verhalen van de andere RIsing Starkandidaten!
Bird Control Group
veilig en diervriendelijk vogels verjagen met laser
DMS Holland BV
Innovatieve, brandstofbesparende motion control op jachten
NoFoodWasted
voedselverspilling tegengaan met app ‘Afgeprijsd’
PostboxNL
deze postbus stuurt post door naar je huis of je e-mail 

Tags: