Rising Starkandidaat DMS Holland: Innovatieve, brandstofbesparende motion control op jachten

  • 03 september 2015
  • -Reacties

DMS HollandVoor jachten groter dan 30 meter heeft DMS Holland een unieke en baanbrekende roldempingsysteem ontwikkeld, de AntiRoll. Huidige marktleiders op het gebied van de traditionele vinstabilisatiesystemen zijn Amerikaanse bedrijven. Met AntiRoll wil DMS Holland deze leidende positie naar Nederland halen. DMS Holland is in de race voor de LiveWIRE Rising Star.

Dubbel-assige vinnen: uniek en gepatenteerd
Dynamic Marine Systems (DMS Holland) is dé internationale specialist op het gebied van ‘motion control’ aan boord van jachten. Aan het roer van het snelgroeiende innovatieve bedrijf staan Arnold van Aken en Patrick Noor. Beide heren hebben een gedegen loopbaan in de maritieme industrie achter zich liggen.
Het innovatieve AntiRoll-systeem is gepatenteerd en in samenwerking met gerenommeerde partijen als MARIN, TNO en TU Delft ontwikkeld. Patrick Noor: “Uniek aan het AntiRoll-systeem zijn de dubbel-assige vinnen die roteren tijdens het varen, en een klappende beweging maken als het jacht stil ligt. Hierdoor stabiliseert het jacht zowel onderweg als wanneer het voor anker ligt. Bovendien hebben de hightech-vinnen tijdens het varen 50 tot 75 % minder weerstand door het water dan de traditionele vinnen. Dat heeft een positief effect op de snelheid en het brandstofverbruik.”

Winnen van Maritime Innovation Award
Patrich: “AntiRoll is in hoge mate innovatief en origineel. Er is geen vergelijkbaar product op de markt. Het winnen van de de Maritime Innovation Award en een Special Mention bij de DAME Award bevestigen de hoge mate van innovatie van AntiRoll.“
Patrick Noor is dan ook vol vertrouwen over de marktpotentie van AntiRoll. “Het orderboek van jachten van 30 meter of groter is wereldwijd ongeveer 500. Een groot deel van die jachten wordt in Nederland gebouwd. In de superjachtindustrie is ‘Dutch build” synoniem aan hoogwaardige kwaliteit. Daar zijn wij graag een onderdeel van.”
“Maar naast de markt voor nieuwe jachten,” vervolgt Patrick, “hebben we ook een zogenaamde ‘refit‘-markt die nog eens tientallen potentiële afnemers telt.”

Eerste AntiRoll-systeem geïnstalleerd
Onlangs is het eerst AntiRoll-systeem geïnstalleerd in een nieuw jacht bij een Nederlandse werf. Het systeem wordt op dit moment getest en de resultaten zijn boven verwachting. Een tweede systeem wordt deze zomer geïnstalleerd in een refit-project in de Verenigde Staten.  

Stemmen
Breng je stem uit op Marine Systems of één van de andere Rising Star deelnemers op de stempagina.

Meer informatie:
www.dmsholland.com
Twitter: @DMSHolland 

Lees de verhalen van de andere RIsing Starkandidaten!
Bird Control Group
veilig en diervriendelijk vogels verjagen met laser
DMS Holland BV
Innovatieve, brandstofbesparende motion control op jachten
NoFoodWasted
voedselverspilling tegengaan met app ‘Afgeprijsd’
PostboxNL
deze postbus stuurt post door naar je huis of je e-mail 

Tags: