Dynamic Marine Systems wint LiveWIRE Rising Star

  • 02 oktober 2015
  • -Reacties

Op 1 oktober 2015 hebben ondernemers Arnold van Aken en Patrick Noor (van Dynamic Marine Systems Holland uit Den Bosch) de LiveWIRE Rising Star gewonnen, voor het ontwikkelen van Antiroll - een uniek en baanbrekend roldempingsysteem dat gebruikt kan worden in jachten groter dan 30 meter. De ondernemers winnen €2.500,-.

De Rising Star wordt eens in het kwartaal uitgereikt aan de innovatieve ondernemer die zowel de jury als het publiek weet te overtuigen van de toegevoegde waarde van zijn of haar innovatieve product of dienst. De overige vier kandidaten in de race waren Bird Control Group (Delft), NoFoodWasted (Eindhoven), PostboxNL (Leidschendam) en PowerWindow (Amsterdam). De prijs werd uitgereikt tijdens de Dag van de Innovatie waar honderden innovatieve ondernemers samenkwamen van de Kamer van Koophandel in Halfweg.

DMS Holland
Voor jachten groter dan 30 meter hebben ondernemers Arnold van Aken (49) en Patrick Noor (47) een uniek en baanbrekend roldempingsysteem ontwikkeld, de AntiRoll. Huidige marktleiders op het gebied van de traditionele vin-stabilisatiesystemen zijn Amerikaanse bedrijven. Met AntiRoll wil DMS Holland deze leidende positie naar Nederland halen. De hightech-vinnen hebben tijdens het varen 50 tot 75 procent minder weerstand in het water dan de traditionele vinnen. Dit heeft een positief effect op de snelheid en het brandstofverbruik. De ondernemers ontvingen de prijs uit handen van Claudia Zuiderwijk van de Kamer van Koophandel en Minke van Tol van Shell.

DMS Holland winnaar Rising Star Arnold van Aken (midden links) en Patrick Noor (midden rechts) ontvangen de Rising Star-cheque uit handen van Claudia Zuiderwijk, van de Kamer van Koophandel (links) en Minke van Tol, van Shell (rechts)

Rising Star
LiveWIRE Rising Star geeft een podium aan innovatieve ondernemers met een bedrijf dat niet langer dan vijf jaar bestaat. Rising Star is een onderdeel van het LiveWIRE programma van Shell en de Kamer van Koophandel. De beoordeling van de vakjury (60 %) en de online verkiezing (40 %) bepalen wie de eervolle titel LiveWIRE Rising Star mag dragen. 

Shell LiveWIRE
Samen met de Kamer van Koophandel biedt Shell ambitieuze innovatieve ondernemers ondersteuning. Dit houdt in dat innovatieve ondernemers zowel begeleiding krijgen als toegang tot een sterk netwerk, masterclasses en online tools. Ruim 800 Nederlandse ondernemers maken gebruik van het drie jaar durende LiveWIRE programma. Zelf deelnemen aan de Rising Star of het LiveWIRE Programma?  Meld je aan!

Tags: