Ondernemers pitchen om 2,7 miljoen euro binnen te halen

  • 26 april 2011
  • -Reacties

De investeerder begrijpen

De weg naar durfkapitaal wordt steeds vaker overwogen door ondernemers. Door bezuinigingen nemen subsidiemogelijkheden af en ook banken hanteren striktere kredietvoorwaarden. “Ondernemers beginnen vaak met 0-1 achterstand”, zo stelde BANN Nederland voorzitter Harry Helwegen nog onlangs in het FD. Zij hebben onvoldoende besef van het perspectief van een investeerder of bankier. Je geldschieter begrijpen en ook oog hebben voor zijn belangen is minstens zo belangrijk als je klanten kennen. Alleen ondernemers die bereid zijn om te delen, zullen ook kunnen oogsten. Wat niet betekent dat je alles hoeft weg te geven. Het gaat erom dat je een financieel partnerschap tegen eerlijke voorwaarden aangaat. Weinig ondernemers weten hoe ze dit spel moeten spelen. De masterclass Succesvolle Financiering traint ondernemers hierin.

De masterclass eindigde met een soort dragon’s den waarbij business angels en banken tegelijkertijd in gesprek gingen met de ondernemer. Business angels investeren steeds vaker in groepsverband. En banken sluiten over het algemeen sneller aan als ook een of meerdere investeerders instappen. “Door ze samen aan tafel te brengen hopen wij synergie tussen de twee typen geldverstrekkers te stimuleren”, zo stelt Bram van Beek van de Taskforce Innovatie Regio Utrecht. Samen met LiveWire en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, en business incubator UtrechtInc is deze nieuwe masterclass opgezet. En ook De Investeerdersclub was nauw betrokken.


Uitkomsten van de Masterclass

“De ondernemers wisten financiers te enthousiasmeren voor een verdiepend vervolggesprek. De resultaten hiervan zullen we over een paar maanden zien, als de onderhandelingen zijn afgerond. We zijn vol vertrouwen.”

Uiteraard houden we je op de hoogte van de uitkomsten!
In het najaar zal de masterclass Succesvolle Financiering opnieuw worden aangeboden.