Website LiveWIRE.nl in een compleet nieuw jasje!

  • 16 mei 2011
  • -Reacties

LiveWIRE, het internationale Shell-programma dat jonge en technisch innovatieve ondernemers ondersteunt bij de ontwikkeling van hun bedrijf, heeft haar Nederlandse website www.livewire.nl vernieuwd. Door de inzet van filmpjes, social media, een direct overzicht van masterclasses en relevant nieuws, biedt de site een breed scala aan interessante onderwerpen voor startende ondernemers in Nederland. Bovendien bestaat de mogelijkheid voor ondernemers om zelf een blog aan te leveren voor de site. De nieuwe site is gerealiseerd door Point4Media, zelf deelnemer aan het LiveWIRE programma.

Shell International

Sandy Ogilvie, Director Shell LiveWIRE International: “We willen ondernemers inspireren en aanmoedigen om nieuwe kansen te zien en aan te grijpen. Met deze site spelen we in op de behoefte van Nederlandse ondernemers waarbij we zien dat interactie steeds belangrijker wordt. Wij bieden met de site www.livewire.nl nu een platform van informatie en inspiratie omdat het voor het MKB essentieel is om specialistische kennis in huis te hebben én de juiste mensen te kennen. We bieden ondernemers graag dat extra zetje.”

Point4Media

De nieuwe liveWIRE website is gerealiseerd door internetbureau Point4Media (P4M) uit Drachten. Deze onderneming neemt zelf deel aan het Shell LiveWIRE programma. Zij ontvingen reeds advies van een Syntens-Innovatieadviseur en volgden verschillende masterclasses. Wijnand van der Weij van P4M vertelt: “De uitdaging was om een vooruitstrevende website te realiseren die informeert, uitnodigt en actief aanzet tot deelname aan het LiveWIRE programma. Aangezien wij zelf tot de LiveWIRE-doelgroep behoren ontstonden er al snel allerlei ideeën. De website moest in onze ogen rijk en vooruitstrevend worden gezien de hedendaagse verwachtingen van de gemiddelde technostarter. Dat is zeer zeker gelukt. De video’s en cases zorgen voor een prettige consumptie en rijke beleving van de content. Daarnaast zorgt de integratie en koppeling met Social Media ervoor dat je bijvoorbeeld kunt inloggen op de website en met je eigen account een Tweet kunt achterlaten op zowel de website als je eigen Twitter.”

Syntens

In Nederland wordt Shell LiveWIRE uitgevoerd door Syntens, het Innovatienetwerk voor ondernemers. Sjoerd Keijser is Projectleider van LiveWIRE bij Syntens en erg te spreken over de website. “Wij houden ons dagelijks bezig met innovatieve ondernemers die sprankelende innovatieve ideeën hebben en gewend zijn aan snelle informatievoorziening. Dan kunnen we zelf natuurlijk niet achterblijven in onze eigen informatievoorziening.” Door met name met beeld en geluid te werken en social media in te zetten, verwacht LiveWIRE dat ondernemers gerichter en sneller de juiste informatie zullen vinden.

Erg benieuwd zijn we naar wat jij (als ondernemer) van het nieuwe platform vindt!  Aarzel dan ook niet om ons hierover te mailen, of laat het weten via Twitter: LiveWIRENL

 

Tags: