LiveWIRE Durf te Vragen: tips&tricks met zeezicht

  • 05 september 2011
  • -Reacties

Een man of twintig zit ontspannen en zonder stropdas in een kring in een hoek van de Oase Beach Club te Scheveningen. Op 24 augustus 2011 vindt de tweede Shell Durf te vragen sessie plaats, daarvoor zijn zij hier bijeen gekomen. Ditmaal heeft de sessie als thema globalisering en vindt hij plaats met een prachtig uitzicht op zee. Helaas zit het weer niet mee, miezert het buiten en is het terras geen optie. Maar binnen in een hechte kring verzamelt een groep ondernemende mensen zich. Aanwezig zijn opnieuw zowel techno -starters als managers en regionale beleidsmakers. Allen vandaag bij elkaar gekomen om eerlijk en open vragen voor te leggen.

Direct netwerken en gouden tips

Goed geformuleerde vragen wisselen elkaar in rustig tempo af. Conclusies worden door de dagvoorzitter helder samengevat. In de hoek van de kring staat een flipover en overal liggen zwarte stiften klaar om direct concrete tips te noteren. Op de flipovers tips op post-its met reacties vanuit elke willekeurige hoek en nuttige contacten. Visitekaartjes worden direct met elkaar gedeeld. Een mooi voorbeeld van direct netwerken met elkaar verbinden: “Mijn zus is HR-manager bij die organisatie, wellicht dat ik je wel met haar in contact kan brengen.” En zo wordt zelfs het privé-netwerk met elkaar gedeeld. De gouden tips zijn zelfs zo in trek dat er door een enthousiaste ondernemer direct wordt gevraagd of de flipover digitaal gemaakt kan worden zodat er geen tips verloren gaan.

Technostarters

Robin Slakhorts van Symbid is één van de deelnemers vandaag. Hij heeft een onderneming waarbij iedere gebruiker via zijn investeringsplatform op zoek kan gaan naar de nieuwe Google of Microsoft. Robin maakt intensief gebruik van de middag door een bedrijfskwestie over klantcontact bij de groep neer te leggen. Ook ondernemer Rogier Trimpe van VideoView kan zijn vragen vandaag bij de anderen kwijt. Hij is inmiddels al enige tijd ondernemer en biedt met zijn dienst gestructureerde en geautomatiseerde video-interviews aan die worden toegepast in sollicitatieprocessen van bedrijven. Hij is opzoek naar creatieve manieren om zijn bedrijf nog sterker in de markt te zetten.

Borrel met zeezicht

Na anderhalf uur is het tijd voor een borrel om de middag af te sluiten. Peter Bartelds van Innodura vertelt hoe hij als commerciële jongen in de wereld van zonnepanelen terecht is gekomen. Bovendien geeft hij aan wat hij aan deze sessie heeft gehad: “Dit is erg nuttig, je krijgt vanuit zoveel verschillende hoeken tips aangereikt.”

 De regen is inmiddels verdwenen en hierdoor worden de laatste gesprekken buiten afgerond met uitzicht op een inmiddels zonnig strand. Dat alleen al geeft nieuwe inspiratie. Vol nieuwe informatie en contacten vertrekt iedereen uiteindelijk rond half zeven tevreden richting huis. Met letterlijk een frisse westelijke wind in de rug.

Volgende sessie

De volgende Durf te vragen sessie vindt binnenkort plaats. Wil je erbij zijn als ondernemer, of heb je ideeën voor een volgend thema? Stuur ons dan een e-mail via info@livewire.nl

 

Aanwezige deelnemers 24 augustus op een rijtje

Robin Slakhorts, Symbid: Op Symbid kan iedere gebruiker op zoek gaan naar de nieuwe Google of Microsoft. Symbid is het eerste investeringsplatform waar investeerders vanaf €20, direct kunnen investeren in het eigen vermogen van veelbelovende start-ups en/of bestaande bedrijven.

Hans de Wit, MultiPCprojects: multiPCprojects B.V. is een leverancier van innovatieve ICT-meubelconcepten waarbij bestaande computers volledig weggewerkt worden in multifunctionele werkplekken. Dit multiPCmeubel wordt toegepast in scholen maar kan ook heel goed in ziekenhuizen, zorgcentra en winkels toegepast worden

 Rogier Trimpe, VideoView; VideoView biedt gestructureerde en geautomatiseerde video interviews. Kandidaten nemen thuis een video interview op en u bekijkt de opgenomen video's de volgende dag op uw gemak. Het is de snelste, makkelijkste en meest kosten efficiënte manier om een goede persoonlijke indruk te krijgen van uw sollicitanten.

 Peter Bartelds, Innodura: Innodura richt zich met zonneboilers en zonnepanelen op de zakelijke en particulieren markt. Door middel van het combineren van technieken (aardwarmte, zonnestroom en zonneboilers) willen wij ons specialiseren op de markt van industriële grootverbruikers van warm water.

 André van Aperen, landelijke coördinator Jet-Net en onderwijscontacten bij Shell: Doelstelling van Jet-Net - samenwerking tussen bedrijfsleven, scholen en de overheid - is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bètatechnische vervolgopleiding. Daarnaast betrokken bij diverse andere landelijke en internationale projecten waarbij technologie en innovatie wordt gepromoot.

Ruud van der Poel, EMSS/M&P Industries: In het dagelijks leven zelfstandig interim manager / organisatieadviseur en werkt vanuit verschillende management- en directiefuncties voor uiteenlopende bedrijven. Daarnaast bekleedt Ruud diverse nevenfuncties. Ruud is al meer dan 25 jaar ondernemer en heeft al vele start-ups op zijn naam staan.

 Sebastiaan Bakker, New Business manager binnen NS Zakelijk: Mijn werk bestaat voornamelijk uit drie dingen: (i) ik praat met bedrijven waarmee NS Zakelijk nog geen zaken doet en vertel ze waarom ze dat wel zouden moeten doen, (ii) ik onderzoek met bedrijven waar we wel al zaken mee doen wat er beter, anders en/of uitgebreid kan worden en (iii) ik ontsluit nieuwe markten voor NS Zakelijk door nieuwe partnerships aan te gaan (bijv Leasemaatschappijen, ZZP'ers, etc).

Tom Santegoeds, DGA van Femto Engineering: Femto Engineering is een ingenieursbureau dat sterkteberekeningen en stromingsanalyses uitvoert voor klanten uit met name de offshore-/maritieme sector, aerospace en verpakkingsindustrie. Met behulp van CAE-software (Computer Aided Engineering) worden constructies en producten ontworpen, geanalyseerd, geoptimaliseerd, en eventueel gecertificeerd. Naast de vestiging in Delft hebben we kantoren in Duitsland en de Oekraïne.

Pascal Coene, casemanager Ondernemersportaal gemeente Den Haag Bij het Ondernemersportaal kunnen startende en gevestigde ondernemers terecht met alle vragen over gemeentelijke zaken zoals: (omgevings-) vergunning, huisvesting, parkeren, handhaving, scholing en werkgelegenheid. Bij het Ondernemersportaal zijn twee bedrijfsadviseurs en één casemanager werkzaam.

 Wim Schinkel, is GameChanger bij Shell International; GameChanger is de naam van een al tien jaar lopend programma waar (technologische) ideeën worden verzameld en kunnen rijpen, voordat zij eventueel van waarde zijn voor de dagelijkse activiteiten van de Shell Groep. GameChanger is geen traditionele ideeënbus, maar een broedplaats (met bijbehorend budgetpotje) voor revolutionaire ideeën en projecten die het in zich hebben om verder te komen.

Evert Kromjong, StartMeUp; StartMeUp is het platform waarop startende bedrijven elkaar vinden en elkaar de bal toespelen. StartMeUp vertegenwoordigt het nieuwe zakendoen. Als organisatie brengt StartMeUp actief starters met elkaar in contact.

Juul Martin, Durftevragen: Durftevragen begeleider 

Patricia van Schie, Shell Nederland: Project Manager Social Investment bij Shell

Raoul Rossou: Innovatieadviseur bij Syntens, regiocoördinator LiveWIRE

 

 

Tags: