Durf te Vragen sessie met oud-minister Willem Vermeend

  • 29 september 2011
  • -Reacties

“In laagconjunctuur ontstaan de meest creatieve ideeën. Je moet juist gaan innoveren in mindere tijden.

Dat is een van de antwoorden die oud-minister Willem Vermeend gaf op een vraag van de aanwezigen tijdens een grote Durf te Vragen-sessie op maandag 12 september 2011 in het hoofdkantoor van NAM.  Bij deze sessie waren alle deelnemers aan eerdere Durf te Vragen-sessies uitgenodigd om in een grote groep hun netwerken te delen.

Gouden driehoek

Janika Horvath, innovatieadviseur bij Syntens, begon de bijeenkomst met het belang en de kracht van de Gouden Driehoek, de samenwerking tussen overheid, onderwijs en ondernemers. Daarna nam Durf te Vragen begeleider Sander Datema het over. Hij ging in gesprek met oud-minister en -staatssecretaris Willem Vermeend in een Nova College Tour setting. Dat betekent dat beide heren voor de groep zaten en dat de zaal in het gesprek mag inbreken met vragen voor de gast. Opvallende uitspraken van de heer Vermeend waren onder andere richting de ondernemers:

Innovatie is teamwork, maar je moet zelf de samenwerking zoeken als ondernemer,” en richting de bestuurders:  “ Nederland moet aantrekkelijk blijven voor ondernemers. Het gros van de bedrijven kan zo opstappen uit Nederland omdat er zoveel online gebeurt.”

 Na het gesprek met Vermeend vond met de deelnemers onder leiding van Sander Datema de echte Durf te Vragen-sessie plaats. In een kring gaven zij elkaar tips om vragen op te lossen. De vragen kwamen van alle kanten van de Gouden Driehoek, ondernemers, kennisinstellingen en bestuurders konden hun vraag stellen. De uitkomsten waren voor de vragenstellers vaak verrassend en gaven veel stof tot nadenken. De Kracht van deze bijeenkomst lag vooral in de openheid van alle aanwezigen waarbij de nadruk lag op kansen en nadere contacten.

Impressie van de dag

Zie hier een impressie van de bijeenkomst:

 

Voor meer informatie, neem gerust contact op met: robin.vanwakeren@syntens.nl

Tags: