Syntens en Eigenbaas.nl zetten zich in voor vrouwelijk ondernemerschap!

  • 02 oktober 2011
  • -Reacties

Op 1 september 2011 is het EU-project 'WE keep on growing' in Nederland van start gegaan. Waarbij WE staat voor Women Entrepreneurs: het project zet zich actief in voor vrouwelijk ondernemerschap in Nederland. 'WE keep on growing' geeft vrouwelijke ondernemers een sterk netwerk en werkt met gerenommeerde mentoren die vrouwelijke ondernemers 2 jaar lang coachen.

Doel is de gecoachte ondernemers te versterken op het gebied van effectiviteit, efficiency en winst/omzet en een verbetering van persoonlijke- en ondernemersvaardigheden. Ook zal het project zich inzetten voor meer aandacht voor vrouwelijk ondernemerschap in Nederland.

Steeds meer vrouwelijke ondernemers

Vrouwelijk ondernemerschap Er zijn in Nederland steeds meer vrouwelijke ondernemers, ongeveer 348.000. 50% van deze ondernemende vrouwen wil met haar organisatie groeien, zo blijkt uit onderzoek. Bovendien zijn vrouwelijke ondernemers relatief innovatief en hoogopgeleid. Momenteel is 35% van de startende ondernemers vrouw. Dit maakt dat vrouwelijke ondernemers een enorm potentieel vormen voor economische groei. Daarbij heeft onderzoek uitgewezen dat mentoring (coaching) een goede manier is om vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren.

WE keep on growing

Actieprogramma ‘WE keep on growing’ De Europese Commissie heeft (in het kader van het Competiveness and Innovation Programme) een actieprogramma opgezet in verschillende Europese landen om: vrouwelijk ondernemerschap een impuls te geven, te onderkennen dat vrouwelijke ondernemers andere kenmerken en behoeften hebben dan hun mannelijke collega’s, en  zeker te stellen dat recent gevestigde vrouwelijke ondernemers hun activiteit de eerste – vaak moeilijke - jaren kunnen volhouden

Inschrijven

Er is nog ruimte voor vrouwelijke ondernemers om zich in te schrijven voor dit kosteloze EU-project. Direct inschrijven via: www.wekeepongrowing.nl.


Tags: