Internationale hype ‘Startup Weekend’ komende weken in Eindhoven, Groningen en Utrecht

  • 03 oktober 2011
  • -Reacties

Creatief en ondernemend Nederland gaat zinderende weken tegemoet!

Of je nou creatieveling of ondernemer bent of gewoon een goed idee hebt, de komende weken kun je je hart ophalen. Er worden in Nederland namelijk 3 Startup Weekends georganiseerd. Een Startup Weekend is een zinderend evenement en een unieke smeltkroes van innovatie, creativiteit en ondernemerschap.

Je gaat van idee naar bedrijfsstart (startup) in 54 uur en doet dat samen met een groep designers, marketeers, ondernemers, webbouwers en andere ICT-ers. Waar het op neerkomt is dit: stop 100 creatieve enthousiastelingen een weekend lang in een hok en er ontstaan de mooiste startups die, dankzij de hulp van ervaren mentoren en feedback van een kritische jury, ook nog eens grote kans van slagen hebben in ‘real life’.

Van idee naar startup: no talk, all action

Startup Weekends zijn weekends waarin je in multidisciplinaire teams flink de handen uit de mouwen steekt en waarin alles draait om passie en ervaren. Na open pitches op vrijdag worden de beste ideeën geselecteerd en teams gevormd. Op zaterdag en zondag zetten de teams de ideeën om in een nieuwe dienst of product, of ze bouwen een website of mobiele toepassing, met in elk geval een werkende demo of prototype. Deze twee dagen worden ze begeleid door deskundige mentoren. Zondagavond presenteren ze het resultaat aan een kritische jury en ander publiek van deskundigen en investeerders.

De 3 Startup Weekends dit najaar in Nederland

  • Eindhoven: 28 - 30 oktober: Het Startup Weekend is in Eindhoven onderdeel van de Dutch Design week. Alle ideeën zijn welkom, de focus tijdens dit Startup Weekend ligt op design.
  • Groningen: 4 - 6 november: Ook in Groningen zijn alle ideeën welkom. Er is een speciale prijs beschikbaar voor het beste idee binnen het thema Health and Life.
  • Utrecht: 11 – 13 november: Het thema van het Startup Weekend in Utrecht is interactive media, games en business. 

Aanmelden voor de weekends kan op eindhoven.startupweekend.org, groningen.startupweekend.org  en utrecht.startupweekend.org

Internationaal netwerk

Startupweekend is een Amerikaanse non-profit organisatie die binnen drie jaar 295 Startup Weekends over de hele wereld heeft ondersteund. 34.000 gepassioneerde deelnemers zijn op deze manier met elkaar in contact gebracht en hieruit zijn maar liefst 1420 nieuwe startups voortgekomen, waarbij sommige startups al omzet draaiden tijdens het weekend.

Juryleden van Startup Weekend waren o.a. Ashton Kutcher, Bo Fishback en 36% van de startups bestaat na 3 maanden nog steeds. Voorbeelden van succesverhalen zijn o.a. twitpay.com (stad invullen), goddessalert.com (Amsterdam), shufflewear.com (Amsterdam), memolane.com (Kopenhagen) en foodspotting.com (San Francisco).

Tags: