Seminar: Sociale Innovatie is.. slimmer managen, organiseren en werken!

  • 09 februari 2012

Tijdens dit seminar willen we laten zien hoe door de introductie van sociale innovatie, waarin de kracht van samenwerken en persoonlijke ontwikkeling van medewerkers centraal staat, bedrijven in staat zijn om een enorme groei door te maken. We zijn voor dit seminar te gast bij Syntens in Nieuwegein, mogelijk gemaakt door PDMA-lid Raoul Rossou. We bieden u een programma aan met daarin vier onderdelen

Allereerst zal Prof. Volberda van het RSM aan de Erasmus Universiteit een lezing geven waarin hij zijn boek getiteld: "Innovatie 3.0: Slimmer managen, organiseren en werken" zal presenteren. Dit boek is gebaseerd op studies over sociale innovatie en hij kan u laten zien wat het oplevert om hier mee aan de slag te gaan.

Slimste bedrijf van Nederland

Het tweede programmaonderdeel wordt verzorgd door Kees Pater, directeur van koekjesbakker Veldt en zijn adviseur Fernand Bosman van PUUR Resultants. Bakkerij Veldt is in 2011 verkozen tot 'Slimste bedrijf van Nederland'. Zij zijn een voorbeeld van de sprong die je kunt maken als je sociale innovatie toepast.

Praktijk van Schiphol Aviation

In het derde onderdeel nemen Esther de Bruin en Peter Paul Gerbrands van DesignsDesigns i.o. u mee naar de praktijk van sociale innovatie bij een grotere organisatie, Schiphol Aviation. Schiphol zal hier zelf toelichten hoe zij sociale innovatie toepassen en wat zij hiermee hebben bereikt.

Bij het vierde en laatste programmaonderdeel zult u zelf uw handen uit de mouwen moeten steken. In een door Syntens verzorgde workshop over slimmer werken zult u inzicht krijgen in hoe sociaal u nu eigenlijk innoveert. Aan de hand van de onderwerpen van de praatplaat Slimmer werken (leiderschap, cultuur, zeggenschap, netwerken, flexibilisering en talentontwikkeling), faciliteren we ondernemers om met elkaar ervaringen en vraagstukken uit te wisselen. Ondernemers leren zo van ondernemers.

Concrete handvatten

We geven u met dit gevarieerde programma meer inzicht in de kracht van sociale innovatie en zullen u met concrete handvatten naar huis sturen om uw organisatie nog socialer èn krachtiger te maken. Tijdens dit programma is volop tijd ingeruimd om ook uw sociale netwerk te versterken. U bent dit keer welkom vanaf 12:00u om met ons een broodje te eten. Tussendoor is er een ruime pauze ingepland en tot slot is er alle tijd om na te praten onder het genot van een hapje en drankje. U kunt dan na de files weer naar huis reizen.

Programma

  • 12:00 uur Registratie en ontvangst met lunch
  • 13:00 uur Opening door PDMA.NL
  • 13:10 uur Professor Volberda: "Innovatie 3.0: Slimmer managen, organiseren en werken"
  • 14:00 uur Het slimste bedrijf van 2011: "Bakkerij Veldt"
  • 14:45 uur Pauze (30 minuten!)
  • 15:15 uur Klantcasus van o.a. Schiphol Aviation door PDMA-lid Esther de Bruijn en Peter Paul Gerbrands van DesignsDesigns
  • 16:00 uur Workshop door Syntens
  • 17:30 uur Netwerkborrel
  • 18:30 uur Eindtijd (na de files weer naar huis!)

Kosten en aanmelding?

Deze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor PDMA-leden. Introducees, die een keer kennis willen maken met de PDMA.NL of Syntens, zijn eveneens gratis welkom. Klik HIER voor de mogelijkheid om u gratis aan te melden.