TEDxBinnenhof side-event Sportinnovatie: Leren van de Olympics

  • 25 juni 2012

Nederland heeft de ambitie in 2028 de Olympische Spelen te organiseren. Wat is de waarde van het organiseren van de Olympische Spelen? Het lijkt een relatief eenvoudige kosten-baten analyse, maar de economische effecten vertellen niet het hele verhaal. Door de enorme omvang van en aandacht voor een evenement als de Olympics, gaan partijen 'spontaan' samenwerken, komen briljante innovaties tot stand en worden maatschappelijke issues aangepakt. Alleen al door het formuleren van een dergelijke ambitie, komt meer tot stand dan economisch rendement alleen!

Bundeling van krachten

Op maandag 25 juni organiseren InnoSportNL, Sports & Technology, Syntens en Arko Sports Media een TEDxBinnenhof side-event over sportinnovatie. In één middag bundelt deze bijeenkomst de krachten van sport, wetenschap en bedrijfsleven en schakelt live met TEDxBinnenhof in de Ridderzaal om deel te worden van de Catwalk for Innovation. De bijeenkomst in Science Center NEMO te Amsterdam wordt mede mogelijk gemaakt door de Amsterdamse Innovatie Motor (AIM) en Creative Cities Amsterdam Area.

Trends rondom olympische spelen

Kort voor de start van de Olympische Spelen in Londen maak je kennis met de innovaties, de laatste trends en ontwikkelingen die door de Olympische Spelen in gang zijn gezet. Je krijgt antwoord op de vraag hoe een groot evenement als de Olympische Spelen kan leiden tot innovatie en economische kansen.

Meer informatie en inschrijven

Klik hier voor meer informatie over het programma. De kosten voor deelname bedragen slechts € 49,50 excl. btw, dus schrijf u direct in! Deelname is inclusief het eerste exemplaar van No Limits, een uitgave van het Nationale Sportinnovatie Platform.