Masterclass Internet of Things; Business kansen met intelligente sensornetwerken

  • 13 juli 2012

Ervaar hoe de Apenheul connected businesskansen oppakt met “Gorilla’s in the cloud”

Het verkopen van alleen een product of systeem is niet meer van deze tijd. Het gaat om de totaaloplossing, product-service combinaties waarbij de connectie en interactie met de buitenwereld steeds belangrijker wordt. Daarbij brengen ontwikkelingen rond sensortechnologie en het ‘connected’ maken van producten (Internet of Things) enorme kansen met zich mee. Nu al zijn sensoren niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Steeds meer bedrijven passen sensor en wireless technologieën toe in hun producten, diensten en processen.

Maar weet u hoe u al deze technologie kunt aanwenden om met uw eigen producten en systemen de volgende stap te zetten? En hoe uw onderneming tot ‘Internet of Things’ businessconcepten kunt komen?

TNO en Syntens Innovatiecentrum bieden u in deze Masterclass de antwoorden. In vogelvlucht wordt u de stand der techniek op het gebied van intelligente sensornetwerken en wireless technologie bijgebracht. Met de Network Focused Design methode van ontwerp- en adviesbureau Booreiland leert u concepten te ontwikkelen voor connected producten (Meta Products). Tevens presenteren Apenheul en TNO u de kansen van het open sensor lab “Gorilla’s in the cloud”. Een inspirerende omgeving waarin de mogelijkheden van sensortechnologie in de praktijk verder ontwikkeld worden in nauwe samenwerking met partners uit onderwijs, onderzoek en industrie.

Nieuwe mogelijkheden ontdekken

Wilt u op een ongedwongen manier verkennen hoe u intelligente sensornetwerken kunt toepassen in uw eigen bedrijf? Wilt u weten wat voor u de kansen zijn van Internet of Things? Of wilt u weten hoe u mee kan doen in het open sensor lab in de Apenheul? Dan ontvangen TNO en Syntens u graag op 13 juli 2012 in de Apenheul in Apeldoorn. Samen met collega ondernemers gaat u de wereld van het ‘Internet of Things’ verkennen. In een paar uur weet u wat de ‘stand der techniek’ is, waar voor uw bedrijf de grootste kansen liggen en hoe u hier mee verder kan!

Wat levert deelname u op?

  • U volgt inspirerende workshops;
  • Verhalen uit de praktijk van collega-ondernemers geven u inspiratie;
  • Inzicht in concrete kansen voor uw eigen onderneming;
  • Mogelijkheid tot individuele begeleiding door TNO en Syntens bij het oppakken van kansen;
  • Mogelijkheid tot deelname aan het open sensor lab ‘Gorilla’s in the Cloud’ en toegang tot exclusieve innovatie programma’s;
  • En mocht u familieleden/uw gezin willen meenemen: Zij krijgen toegang tot de Apenheul voor het familietarief!!

Is deze masterclass voor u?

Bent u verantwoordelijk voor innovatie? Wilt u uw toegevoegde waarde verhogen en nieuwe toepassingen ontdekken voor uw eigen onderneming? Schrijf u dan direct in!

Meer informatie en direct aanmelden

U kunt zich hier direct aanmelden en het volledige programma bekijken. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. En natuurlijk wordt er voor een hapje en drankje gezorgd.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Joris Castermans (06-51234840) en Ruud Meijvogel van Syntens Innovatiecentrum
Martin van Rijn (088 -8664031) van TNO