Topketenimpuls®: Packaging Event 2012

  • 20 september 2012

Op 20 september aanstaande vindt het Packaging Event 2012 plaats in het Evoluon in Eindhoven. Omdat het grootbedrijf in een turbulente wereld opereert die meer dan ooit vraagt om innovatie, kan samenwerking de oplossing zijn. Innovatie wordt meer en meer gevonden in ‘open innovatie’-trajecten met kleine, gespecialiseerde partijen en in slagvaardige samenwerkingsverbanden. Syntens Innovatiecentrum slaat een brug tussen de innovatiekracht van het MKB en de marktkracht van het grootbedrijf om gezamenlijk te werken aan de invulling van de verpakkingsuitdagingen van morgen. De eerste aanzet wordt gegeven tijdens het Packaging Event 2012 dat wordt georganiseerd met medewerking van het NVC Nederlands Verpakkingscentrum en Mars Nederland.

Open innovatie

Open innovatie en het leggen van verbindingen staan centraal tijdens het evenement. MKB-bedrijven ontmoeten tien grote partijen, waaronder Fast & Fluid, Hema, Bison, DE, AKZO en Mars. Zij zullen het MKB uitdagen met hun verpakkingsvraag van morgen. Uitdagingen die te complex zijn voor één partij alleen, maar goed in een multidisciplinair cluster kunnen worden opgepakt. Tijdens het event worden de vragen gesteld en kan het MKB contact leggen met het grootbedrijf en hun eventuele interesse in deelname in een cluster kennismaken. Een voorbeeld: grote aanwezige partij Mars gelooft dat het werken aan innovatieve oplossingen samen met gelijkgestemde partners cruciaal is voor het succes van Mars op lange termijn.

Verpakken

De uitdagingen van het grootbedrijf hebben te maken met alle facetten van verpakken; van maatschappelijke relevantie en duurzaamheid, tot design, nieuwe materialen en productie technologie. MKB partijen uit alle disciplines die te maken hebben met verpakken worden uitgenodigd om deel te nemen: graphic design, structural design, materiaal technologie & productie en machinebouw (productie & vending), maar ook bv. printed electronics en information design.

Aanmelden

Om deel te nemen kunnen bedrijven zich tot uiterlijk 31 augustus inschrijven via deze link

Meer informatie

Meer informatie vind je op de website van Packagingevent, bekijk de flyer, of neem contact op met Monique Wekking (Syntens Innovatiecentrum): per email monique.wekking@syntens.nl of telefoon 06-46 39 09 56.

Topketenimpuls®

Dit evenement vindt plaats in het kader van het project TopketenImpuls® van Syntens. Doel van dit project is om de ketenbekwaamheden van high tech MKB-bedrijven te versterken, nieuwe kennis toe te passen en bedrijven binnen de keten sneller en succesvoller te laten innoveren.