iSea: Clash of the Concepts

  • 14 december 2012

Van traditionele visserij tot hightech windturbines. De Noordzee heeft altijd volop kansen geboden om haar vele rijkdommen te exploiteren. Van generatie op generatie is deze bedrijvigheid doorgevoerd. Zover, dat soms uitputting en vervuiling op de loer liggen.

Omdat Rijkswaterstaat het belangrijk vindt dat er ook in de toekomst op duurzame wijze van de Noordzee gebruik gemaakt kan worden, organiseren we iSea; hét evenement voor jonge innovatieve ondernemers met visie! Deze jonge mensen zien een toekomst waarin de Noordzee op duurzame wijze wordt geëxploiteerd. Op 14 december krijgen zij de kans om met hun visie een stap te maken richting werkelijkheid in het nieuwe EYE Film Instituut in Amsterdam.

Ontmoeten, pitchen & leren

Bij Isea ontmoet je andere ondernemers, experts en investeerders in de mariene sector, maak je kennis met inspirerende sprekers, worden best practices uitgewisseld en kun je samen met andere deelnemers in workshops concreet aan de slag. Er worden speeddates georganiseerd tussen ondernemers en investeerders en zijn er inspirerende presentaties van diverse jonge ondernemers waaronder David C. Salzmann van Ampelmann en Stefan Tijssen van Catch Drive. Er worden workshops gegeven op het gebied van financieringsmogelijkheden (ABN AMRO), subsidieaanvragen (SUBtracers) en ondernemerschap (New Venture). Ben jij zelf actief in de mariene sector en heb je dat ene gouden idee? Doe dan mee aan iSea Clash of the Concepts!

Clash of the Concepts

Bij dit onderdeel van iSea worden duurzame ideeën op het gebied van bijvoorbeeld visserij, scheepvaart, energie of natuur en milieu voor een jury gepitcht. Denk jij te weten hoe op een innovatieve, duurzame manier de bedrijvigheid op de Noordzee kan worden voortgezet? Ben je ondernemend en wil je graag professioneler aan de slag met je ideeën? Schrijf je dan vóór dinsdag 13 november 23:59 uur in voor de iSea Clash of the Concepts.

Er zal een voorselectie worden gemaakt van 15 inzendingen die tijdens iSea de kans krijgen hun idee te komen presenteren aan de deelnemers, experts, investeerders en jury. Voorafgaand aan iSea krijgen de 15 deelnemers de mogelijkheid een “pitch-training” te volgen. Onder de professionele begeleiding van dagvoorzitter Raoul Beeldsnijder leer je je concept professioneel en doelgericht te presenteren tijdens iSea. De 3 beste ideeën mogen aan het eind van de dag hun concept pitchen voor een deskundige jury! De winnaar van de dag ontvangt een innovatie-voucher die kan worden besteed bij diverse kennisinstellingen om het idee verder te ontwikkelen en op de markt te zetten. Bovendien krijgt de winnaar één-op-één begeleiding vanuit de overheid om te assisteren bij het realiseren van het concept.

Wat heeft iSea jou te bieden?

Toegang tot een groot netwerk van professionals uit het bedrijfsleven (oa. Thecla Bodewes, Ampelmann), overheid (Rijkswaterstaat, Ministerie van EL&I) en investeerders (ABN Amro, subsidiefondsen)

  • Inspirerende en leerzame presentaties door succesvolle starters
  • Workshops over relevante onderwerpen als financiering, subsidies en ondernemerschap
  • Kritische feedback op je plan door vakmensen
  • Exposure op website iSea

De winnaar krijgt bovendien:

  • uitgebreide professionele coaching vanuit de ondernemerswereld, overheid en investeerderswezen bij het uitwerken van het plan
  • een innovatie-voucher die kan worden ingezet bij diverse kennisinstellingen om het idee verder te ontwikkelen en op de markt te zetten
  • een begeleider vanuit de overheid om het idee te kunnen realiseren binnen alle wettelijke kaders

Aanmelden

Dus ben je ondernemend en denk je dat jouw idee mee helpt om de Noordzee op duurzame wijze te gebruiken? Ga dan naar de volgende link en meld je aan:

http://www.rws.nl/kenniscentrum/innovatie/netwerken/isea/clashoftheconcepts/