Cyclus masterclass ‘Geweldloos communiceren geeft groei’

  • 05 november 2012

Deze bijeenkomst is helaas vol. Neem contact met ons op voor meer informatie over andere data, locaties en bijeenkomsten. Tel: 088-444 0 222.

Syntens Innovatiecentrum organiseert de masterclass 'Geweldloos communiceren geeft groei' voor ondernemers willen groeien én willen leren van en met elkaar. Want één ding is zeker: groeien doe je niet alleen!

Wat is geweldloos communiceren?

Geweldloos communiceren is een taal van mededogen. We overstijgen de machtsstrijd en bewegen naar gezamenlijke oplossingen die de behoeftes van alle betrokkenen invullen. De kern hiervan is empathie, in onderzoeken genoemd als dé belangrijkste factor binnen organisaties in de komende vijf jaar.

Effect van de masterclass

Tijdens dit traject ga je samen met collega-ondernemers, een expert en een Syntens adviseur leren, inspireren en ontwikkelen: 

  • Je leert empathie en de gereedschappen van Geweldloze Communicatie te gebruiken in gesprekken met collega’s, leidinggevenden, medewerkers, klanten en samenwerkingspartners.
  • Je ontwikkelt jouw vermogen om van (schijnbaar) tegengestelde belangen te komen tot oplossingen waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.
  • Je inspireert elkaar door je in te leven in anderen en je te verbinden met ieders diepere behoeftes.
  • Je ontwikkelt een waardevol netwerk van gelijkgestemde ondernemers.

In jouw organisatie levert dit meer verbinding, productiviteit en creativiteit. Marshall Rosenberg is de grondlegger van Geweldloze Communicatie. De expert die ons begeleidt is Martin van der Meulen, hij heeft geweldloos communiceren van Amerika naar Nederland gebracht.

Voor wie is deze masterclass?

MKB ondernemers of leidinggevenden die een koersbepalende positie hebben en die zich realiseren dat communicatie essentieel is. Jouw bedrijf is minimaal 4 jaar actief. Je hebt mensen in dienst en je hebt de ambitie om te groeien.
 
De reeks van drie bijeenkomsten vinden plaats in MIJ, Museum IJsselstein in IJsselstein (Walkade 2-4) op:

  • Maandag 5 november 2012 van 9:00 uur tot 16:30 uur
  • Dinsdag 27 november 2012 van 9:00 uur tot 16:30 uur
  • Dinsdag 4 december 2012 van 9:00 uur tot 16:30 uur

Door een bijdrage van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie kan dit programma voor € 299,- worden aangeboden. We werken met kleine groepen. Deze bijeenkomst is helaas vol. Neem contact met ons op voor meer informatie over andere data, locaties en bijeenkomsten. Tel: 088-444 0 222.

Voor meer informatie kan je terecht bij Désirée Murk-Scholten, Syntens Innovatiecentrum, telefoon 06 – 15 95 02 56.