Innovatiekring® Internet of Things: Nieuwe business met ‘smart’ en ‘connected’ producten en diensten

  • 13 december 2012

Je bent met jouuw bedrijf continu bezig om nieuwe business te genereren. Je beseft je dat het ‘smart’ en ‘connected’ maken van jouw producten kansen biedt voor nieuwe productfuncties en (additionele) diensten. Het digitaal met elkaar en de mens laten communiceren van objecten en producten wordt ook wel het ‘Internet of Things’ genoemd. Zoals sensoren in kantoormeubilair die de intensiteit van de verlichting aansturen, verwarmings- installaties die communiceren met de barometer, huisdieren die worden ‘gechipt’ en valdetectie op afstand voor bejaarden. Zie de inspirerende video over het Internet of Things van IBM.

Als u úw ‘next generation’ product en/of dienst wilt ontwikkelen, dan is deze Innovatiekring voor je gemaakt!

Waarom moet u deelnemen aan deze Innovatiekring?

  • Je ontwikkelt in een korte tijd van ca. 4 maanden een commercieel veelbelovend en technisch haalbaar businessconcept, inclusief businesscase en eerste prototype/demo.
  • Dit gebeurt in een strak programma van zes zogenoemde ‘pressure cooker’ sessies die worden gefaciliteerd door Syntens Innovatiecentrum en experts van ontwerp- en strategiebureau Booreiland
  • In alle sessies werkt en denkt een multidisciplinair team van professionals met u mee, bestaande uit een Syntens adviseur, een TNO expert, een interaction designer van The Incredible Machine, een octrooideskundige van NL Octrooicentrum en een groepje studenten Industrieel Ontwerpen van de TU Delft.

Voor wie?

Voor zowel dienstverleners (die in hun dienst gebruik (willen) maken van fysieke producten/objecten/sensoren) als productbedrijven uit alle sectoren.
Deze innovatiekring is het meest interessant voor complexe cases waar een groot aantal stakeholders betrokken is en waarin nieuwe en nauwe samenwerking in de keten van cruciaal belang is.

Aantal deelnemers: 5 samenwerkingsclusters van minimaal 3 partijen. U vormt uw eigen cluster.

Investering: €5.000,- excl. BTW. per cluster (exclusief materiaalkosten prototype/demo). Syntens gaat bij interesse voor deelname na of dit bedrag met regionale ondersteuningsmogelijkheden kan worden gereduceerd. De inzet van alle genoemde expertises vertegenwoordigt een totale waarde van ca. €20.000,- per cluster (ca. 200 uur van experts en ca. 800 uur van de studenten).

Data: intakes tot begin november 2012, daarna 13 december, 10 en 24 januari 2013, 7 februari, 14 maart en 6 mei.

Voor uitgebreidere informatie kijk hier. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met Syntens Innovatiecentrum, Joris Castermans te bereiken via 06-51234840.

Aanmelden

Aanmedeln kan via dit formulier.