Van tevreden naar betrokken, bevlogen medewerkers

  • 03 december 2012

Op maandag 3 december start Syntens met een leerkring die bestaat uit vier bijeenkomsten. Wij nodigen jouw, manager of ondernemer, uit om hier aan deel te nemen. Centraal in deze leerkring staan kennis en inzicht die je helpen méér te bereiken met jouw personeel. Meer productiviteit, minder verzuim, meer arbeidsvreugde, minder ongevallen en meer tevreden klanten. Wij verrijken jouw én we leren van elkaar. Dat is de insteek van deze leerkring.

Graag nodigen wij jouw uit voor een inspirerende cyclus van vier bijeenkomsten die we als Syntens organiseren in samenwerking met bureau ideerijk. De leerkring is gestoeld op twee bewezen bedrijfsmodellen: de “Value Profit Chain” van de Harvard university en “de correlatie bevlogenheid & betrokkenheid” zoals aangetoond door de  onderzoeksbureau Gallup en Willem van Rhenen, Professor Engagement and Productivity op Nyenrode.

Het eerste model toont het verband aan tussen de tevredenheid van medewerkers en klanten en het effect hiervan op de winstgevendheid van jouw onderneming. Het tweede maakt het verband duidelijk tussen bevlogenheid en arbeidsproductiviteit.

Wij maken je graag deelgenoot van deze en andere praktische inzichten waarmee je morgen het verschil kan maken. Daarbij is ook een grote rol weggelegd voor de deelnemers zelf. Wij stimuleren het leren van elkaar, “het gluren bij de buren”.

Thema's

Thema’s die aan bod komen, zijn onder andere:

  • Hoe verhoog ik de betrokkenheid van medewerkers binnen mijn onderneming? En wat zijn goede indicatoren die aangeven hoe het staat met die betrokkenheid.
  • Hoe voorkom ik mentaal verzuim, ziekmeldingen en een hoog verloop onder mijn personeel?
  • Hoe zet ik mijn mensen in bloei? En dus ook mijn bedrijf? 
  • Hoe bedien en bind ik mijn klanten nog beter via mijn personeel? 
  • Hoe verhoog ik de arbeidsvreugde en werkplezier? 
  • Hoe versterk ik de binding met mijn mensen? 
  • Wat boeit en bindt mijn personeel?


De thema’s vormen slechts een raamwerk. We horen graag van u welke specifieke items binnen de leerkring aan bod moeten komen. Daarbij streven we een voor jouw zo groot mogelijke leeropbrengst na.

Deelnemersprofiel

Je hebt een onderneming in de industrie, bouw, logistiek, creatieve industrie, human health of agro & food. Je onderneming heeft minimaal 5 medewerkers.

Aanpak

De Leren van Elkaar Kring is een inspirerend programma voor maximaal 10 ondernemers. Je deelt problemen, kennis en vaardigheden met andere ondernemers en werkt aan een aanpak voor jouw onderneming. Deelname aan alle sessies is essentieel voor het slagen van de Kring. Een adviseur van Syntens begeleidt samen met een kennisleverancier alle bijeenkomsten.

Praktisch

Wij stemmen met de deelnemers de data voor de bijeenkomsten af. Enkel de eerste sessie staat vast, die is op 3 december van 17.00 – 20.00 uur: de andere drie leerkringbijeenkomsten plannen we met elkaar tijdens de eerste bijeenkomst. De leerkring wordt uitgevoerd bij Syntens in Breda. De kosten die er aan deelname verbonden zijn, bedragen €250 inclusief BTW.

Aanmelden

Wilt u deelnemen? Dat kan via het inschrijformulier op Syntens.nl Voor vragen kunt u contact opnemen met Said Akdim, te bereiken op telefoonnummer 088 - 444 0 124 of 06 22 80 87 86.