Cross Media Café "Uit het Lab"

  • 12 februari 2013

Op 12 februari organiseert iMMovator samen met CMBO een speciaal Cross Media Café over innovatie in de media sector, dat in zal gaan op interessante projecten ontwikkeld in ''lab'' omgevingen. Waar werken wetenschappers, kunstenaars, studenten en uitvinders aan? Welke innovatieve concepten en projecten komen tot stand? Met bijdragen van onder andere TNO, Beeld en Geluid, Dutchpack, Medialab Amsterdam, Mediamatic Lab, Beyond Reality, en vele anderen.

Programma

14.00 Inloop

14.15 Welkom  Freek van ’t Ooster, directie iMMovator en Monique van Dusseldorp, moderator en samensteller

14.30 Prof. dr. ir. Erik Fledderus is onlangs benoemd tot managing director van het thema Informatiemaatschappij bij TNO en is daarnaast directeur van het Innovation Future Internet Use programma. Hoe ziet hij de toekomst?

14.50 Uit het lab: Wetenschap

MEScinate (TNO). Viktor Klos presenteert MEScinate: de combinatie van Metadata Extraction Services met schaalbare video oplossingen. LinkedTV en AXES (Beeld en Geluid). Roeland Ordelman en Lotte Belice Baltussen over LinkedTV en AXES, twee ontwikkelprojecten met steun van de EU. LinkedTV koppelt online bronnen aan programma onderdelen. AXES koppelt door automatische audio en beeldanalyse archiefbronnen.
Printed electronics (Holst Centre). Marc Koetse laat zien hoe ‘printed electronics’ werken:  het drukken van elektronische componenten op gewoon papier.

15.15 Uit het lab: Medialabs

Dutch Pack brengt een groot aantal Nederlandse ''labs'' bij elkaar, waaronder Waag Society, V2_, Mediamatic, Submarine Channel, Steim, NASA en Worm. Bruno Felix van Submarine komt de samenwerking presenteren.

15.30 Pitch. Zes bijzondere projecten uit het lab presenteren zichzelf in twee minuten

Medialab Amsterdam
Rezone
Intelligent Agent
Play it safe
RCO meets Fink
Mediamatic social media voting

15.45 Pauze en bezoek aan alle demonstratie opstellingen

16.15 Uit het lab: uitvinders

Beyond Reality. Jeroen Mol van Beyond Reality presenteert diverse innovaties zoals Xpose, een scanner die TV beelden kan herkennen (Shazam voor video!), Holo@Home, maak je eigen hologram, en Virtually@, een nieuw concept voor het virtueel bijwonen van events
Universe Architecture. Architect Janjaap Ruijssenaars ontwierp het organisch gevormde Landscape House en is van plan dat te printen uit vermalen steen met behulp van een gigantische 3D-printer.
Augmented Reality. Kunstenaar Sander Veenhof onderzoekt de relatie tussen werkelijkheid, de virtuele wereld en augmented reality.

17.00 Uit het Lab: Media

COMMIT en Vara, gepresenteerd door Daan Odijk, Intelligent Systems Lab Amsterdam (ISLA). De Universiteit van Amsterdam heeft een technologie ontwikkeld waarmee Informatie over tv-programma’s automatisch toegevoegd kan worden op een tweede scherm, en de VARA gaat die techniek inzetten voor een eigen mediaspeler. Het project Information retrieval for information services - waaraan de Universiteit van Amsterdam deelneemt - is één van de projecten binnen COMMIT, het grootste ICT-onderzoeksproject van Nederland.

VPRO: UploadTV, gepresenteerd door Annelies Termeer van VPRO Digitaal en Bauke Freiburg van Videodock. Dit voorjaar lanceert de VPRO UploadTV. UploadTV is een interactieve TV show rond het fenomeen webvideo. Het publiek kan de inhoud meebepalen door video's in te sturen, te stemmen, mee te discussiëren of op te treden via de webcam. Het motto: Baas op eigen buis! De presentatie is in handen van Dagan Cohen en Gwen Pol. Voor UploadTV ontwikkelt VPRO Digitaal naast een website en smart-tv app ook een innovatieve toepassing in Google Hangouts (ism Videodock). Het project is nog volop in ontwikkeling; deze presentatie biedt alvast een kijkje in de keuken.

Details

Dinsdag 12 februari
Tijden: 14.15-17.30 uur (onder voorbehoud!)
Locatie: Media Park, Hilversum
Toegang gratis, drankjes en parkeren voor eigen rekening

Inschrijven

Meer informatie over het programma en inschrijven via de iMMovator website. Toegang is gratis, dus aarzel niet en laat je op 12 februari inspireren door interessante projecten uit het lab!