Tip! 3Dprintcafé op 16 & 17 februari in Dudok Arnhem

  • 16 februari 2013

Altijd al in een handomdraai je eigen product willen ontwerpen én printen? 3Dprintcafé maakt het mogelijk op zaterdag 16 en zondag 17 februari in Café Brasserie Dudok, Koningstraat 40 in hartje Arnhem. Maar liefst zes 3D-printers (Ultimakers) staan klaar om belangstellenden kennis te laten maken met deze nieuwe vorm van produceren. Zelf een 3D-ontwerp tekenen en dat ook meteen echt (laten) maken? Het kan bij het 3Dprintcafé! Was het enige tijd geleden nog een flinke klus om zelf een ontwerp te maken en te printen, met het nieuwe 3D-programma Doodle3D en de nieuwe generatie thuisprinters is het een fluitje van een cent. In een paar minuten heb je een eigen ontwerp gemaakt, dat even later als product uit de printer komt rollen.

Details

De toegang tot het 3Dprintcafé, op zowel 16 als 17 februari van 13.00 – 18.00 uur, is gratis, aanmelden niet nodig. Iedereen - jong en oud - is van harte welkom een kijkje te komen nemen.

Lezingen

Wilt u alles weten over de ontwikkeling van 3D-printen, kom dan op zondag 17 februari om 19.30 uur naar Dudok. Tussen 19.30 en 21.30 uur brengen deskundigen u op de hoogte van de achtergronden en de laatste ontwikkelingen op het gebied van 3D-printen. Voor deze lezingen moet u zich vooraf opgeven via de website van 3Dprintcafé. Daar vindt u ook meer informatie. De kosten bedragen vijf euro per persoon, aan de zaal te voldoen.

Initiatief

Het 3D-printcafé heeft als missie het 3D-printen onder de aandacht bij het grote publiek te brengen, zodat de bekendheid en de interesse om er daadwerkelijk iets mee te gaan doen, worden vergroot. Het 3Dprintcafe is een initiatief van Frank Houben en Stichting Podium Dudok. Om het 3D-printen laagdrempelig, tastbaar en voelbaar te maken, hebben Houben en Stichting Podium Dudok het idee opgevat om de printers naar het café te halen!

Frank Houben is zelfstandig ondernemer, wordt geïnspireerd door beweging en verandering in mensen en organisaties en volgt innovaties en uitvindingen op de voet. Stichting Podium Dudok agendeert actuele onderwerpen, verbindt sectoren en betrekt de Arnhemmer. 3Dprintcafé werkt samen met Fablab Arnhem, Ultimaker en Doodle3D.