Masterclass topsport en ondernemen

  • 13 maart 2013

Hoe bepaalt een topsporter zijn doelen en hoe werkt hij naar deze doelen toe? Sjoerd Hamburger ging de afgelopen tien jaar twee keer als roeier naar de Olympische Spelen. Als individuele sporter roeide hij in de skiff in Beijing en als teamsporter racete hij in de Holland Acht in London. Omdat hij in beide rollen het Olympisch traject heeft doorlopen, kan Sjoerd een unieke kijk geven op de verschillende aspecten van sport op Olympisch niveau. Ambities, doelen, training, geduld en falen zijn onvermijdelijk onderdeel van elke koers richting Olympische Spelen. Als je die al haalt, natuurlijk… Want wat doe je nu precies vandaag, wanneer je over 3½ jaar op Dorney Lake moet pieken?

Naast Olympiër was Sjoerd in de afgelopen jaren nauw betrokken bij strategische vraagstukken en  financieringen. Hij adviseerde (bij KplusV) startende en groeiende ondernemingen in the Start-Up
Network Amsterdam. In zijn werkzaamheden ontdekte Sjoerd de vele parallellen die er tussen topsport en ondernemerschap bestaan.

Daarom neemt Sjoerd ons, aan de hand van zijn jaren in de topsport en zijn werk met startende ondernemingen, mee langs de keuzes en consequenties "die we allemaal moeten maken en aanvaarden" om doelen te halen.  Het stellen van doelen, het accepteren van consequenties en het realiseren van je eigen weg. Als topsporter én als ondernemer.

Om te presteren en doelen te verwezenlijken moet je hard werken, pijn lijden en heel goed begrijpen waarom je eigenlijk doet wat je doet.  Alleen zo ben je in staat de noodzakelijke drive en focus te behouden om je droom te verwezenlijken. Dit geldt zowel voor de topsport als voor het ondernemerschap.

In een toegankelijk verhaal legt Sjoerd uit wat hij heeft ervaren, welke keuzes hij moest maken en hoe dit op ondernemen van toepassing is. Zijn presentatie is nadrukkelijk bedoeld als dialoog;  we moedigen u dan ook aan om vragen te stellen en om Sjoerd's verhaal naar uw eigen situatie te vertalen.

Programma

  • 15.00  – 15.30 uur:    Inloop met koffie en thee
  • 15.30  – 17.00 uur:    Interactieve presentatie Sjoerd Hamburger over topsport en ondernemerschap
  • 17.00  – 17.30 uur:    Bepalen van je eigen missie en doelen en dit desgewenst bespreken in kleine groepen
  • 17.30  – 18.30 uur:    Borrel

Deelnemen

Wilt u de bijeenkomst bijwonen? Geef u dan op via dit formulier.

De Masterclass topsport en ondernemen wordt georganiseerd door The Start-Up Network Amsterdam (The SUN Amsterdam) en  Amsterdam Economic Board.