Leren-van-elkaar-kring Groeiers Zuid-Holland

  • 15 april 2013

Cathy OhHet gaat goed met je onderneming. Je groeit en dat is een geweldige prestatie. Deze ontwikkeling brengt veranderingen met zich mee. Je bedrijf bevindt zich in een nieuwe fase en er ontstaat behoefte aan een andere aanpak, andere zienswijzen en nieuwe vaardigheden van jou als ondernemer. Waar liggen knelpunten? En hoe gaan andere ondernemers hier eigenlijk mee om? Ontdek het, samen met collega-ondernemers die zich in eenzelfde groeifase bevinden, in de leren-van-elkaar-kring Groeiers 2013.

Aanpak

De leren-van-elkaar-kring Groeiers is een inspirerend programma voor 7-9 deelnemers. Je leert elkaar kennen en deelt knelpunten, kennis, ervaring en vaardigheden met andere groeiers. Je ontvangt inspiratie om actief te werken aan je eigen groei en het wegnemen van belemmeringen. De setting is informeel en vertrouwelijk. Je neemt een actieve rol op je bij de invulling van de kringbijeenkomsten. Je bent bijvoorbeeld gastheer, neemt een onderwerp voor je rekening en/of je brengt jouw intervisie-case in. Twee adviseurs van Syntens faciliteren de kring. Heb je behoefte om een specifiek onderwerp 1-op-1 te verdiepen? Dan werk je met Syntens of een ondernemer aan een concrete aanpak. We stimuleren actie en resultaat.

Resultaat

•    Je leert van de ervaringen van andere ondernemers en versnelt daarmee je eigen ontwikkeling.
•    Na elke sessie ga je naar huis vol inspiratie, praktische tips en adviezen voor het realiseren van jouw groeiambities.
•    Door collega-ondernemers wordt je aangesproken op jouw gedrag, acties en resultaat. Ook jij spreekt ondernemers aan en houdt ze een spiegel voor.
•    Je ontwikkelt een waardevol netwerk van gelijkgestemde ondernemers die actief zijn in verschillende sectoren.

Eigen initiatief én Syntens begeleiding

Met Syntens heb je eerst een intakegesprek waarbij we ingaan op jouw behoefte en wederzijdse verwachtingen. Aan het eind van het intakegesprek wordt gezamenlijk een besluit genomen over deelname. Syntens blijft rondom de sessies nauw betrokken bij jouw persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van jouw bedrijf en fungeert als sparringpartner. Uiteindelijk heb jij de lead en bepaal uiteindelijk jijzelf welk resultaat je uit deelname haalt en welke ontwikkeling jij aan je collega-ondernemer meegeeft.

Deelnemersprofiel

•    Je hebt meer dan 7 jaar ondernemerservaring of juist in kortere tijd een snelgroeiend bedrijf opgezet.
•    Je hebt een bedrijf in één van de sectoren industrie, bouw, logistiek, creatieve industrie, human health of agro & food.
•    Je hebt 10 medewerkers of meer in dienst.
•    Je bent ambitieus, leergierig en staat open om je ervaringen met anderen te delen.

Programma

De leren-van-elkaar-kring Groeiers bestaat uit 5 bijeenkomsten. Tijdstippen zijn groepsafhankelijk. De startbijeenkomst is van 12.30 tot 17.00 uur met een inlooplunch.
De gespreksonderwerpen bepaal jij in samenspraak met de andere deelnemers. Voorbeeldthema’s van de afgelopen jaren zijn:
•    persoonlijke ambitie versus bedrijfsambitie
•    leiderschap, management en ondernemerschap
•    hoe werk ik aan mijn exit en mijn nalatenschap voor het bedrijf?
•    hoe maak ik strategie concreet genoeg naar vandaag?

Data en locaties

De eerste sessie en de sessies daarna worden zoveel mogelijk georganiseerd op de bedrijfslocaties van de deelnemers. De data worden in overleg bepaald in een frequentie van 4-6 weken volgens de volgende planning:

  1. maandag 15 april 2013 startbijeenkomst
  2. juni 2013
  3. september 2013
  4. oktober 2013
  5. november 2013

Ervaringen van deelnemers

“Het is een verademing om te horen dat mensen met dezelfde knelpunten zitten en authentieke verhalen te horen waar je dingen in herkent.”

“Ook heel leuk en inspirerend om bij bedrijven over de vloer te komen. Ik vind dat iedereen dat moet doen.”

“Ik vind het opvallend hoe verschillend de bedrijven zijn en hoeveel gelijkenissen bestaan in de processen en hobbels van een groeier”

Kosten

Jouw bijdrage in de kosten bedragen € 300,- per deelnemer.

Aanmelden en meer informatie

Syntens-adviseurs:
Cathy Oh, 06 - 22 90 74 33
Leon van der Sande, 06 -51 61 59 02